free download 78 travel guides written by experts

Eberhard Hipp, dezvoltator MAN, decorat cu Premiul European de Securitate pentru Autovehicule

Comerciale

Distincție de onoare pentru „excelente realizări inginerești“ în domeniul siguranței vehiculelor comerciale

Inginerului Eberhard Hipp (63 ani), responsabil al diviziei centrale de cercetare la MAN Truck & Bus AG, i-a fost decernat Premiul European de Securitate pentru autovehicule comerciale la cel de-al 8-lea simpozion DEKRA „Siguranța Vehiculelor Comerciale“.

„Eberhard Hipp obține distincția pentru realizări inginerești excelente în domeniul dezvoltării autovehiculelor comerciale, ceea ce a dus la o creștere considerabilă a siguranței active și pasive în trafic“, declară Prof. Egon-Christian von Glasner, Președintele Asociației Europene pentru Studiul și Analiza Accidentelor, în discursul său de felicitare.

Sub conducerea lui Eberhard Hipp au fost promovate intens activitățile din domeniile: dinamica în trafic, simulare, asistența conducătorilor auto și în special siguranța activă a camioanelor de mare tonaj și a autobuzelor, în vederea evitării accidentelor.

Premiul este oferit în acest an pentru a 22-a oară de către Asociația Europeană pentru Studiul și Analiza Accidentelor și de Consiliul German pentru Siguranța în Trafic și DEKRA, pentru inovații tehnice deosebite sau pentru a marca opera de o viață, a unor persoane care s-au evidențiat în mod deosebit în promovarea siguranței autovehiculelor comerciale.

Clemens Klinke, membru al conducerii DEKRA, explică: „Premiul European pentru Siguranța Autovehiculelor Comerciale este acordat și în acest an unui specialist care prin activitățile sale excepționale în domeniul tehnicii autovehiculelor comerciale a contribuit intensiv la dezvoltarea pozitivă a statisticii accidentelor autovehiculelor comerciale.“

Christian Kellner, manager general al DVR, a apreciat realizările lui Eberhard Hipp declarând: „Împreună cu membrii săi, DVR se implică vehement pentru a reduce in continuare drastic numărul și urmările accidentelor. Eberhard Hipp a contribuit esențial la acest obiectiv.“

După finalizarea studiilor sale în ingineria transporturilor, Hipp a lucrat la început în calitate de colaborator științific la universitatea din Stuttgart, după care s-a alăturat în anul 1978 echipei MAN Nutzfahrzeuge AG. În domeniul cercetării Hipp s-a ocupat ani de-a rândul cu teme legate de tehnica traficului și a sistemelor. Din anul 2001 Hipp conduce divizia centrală de cercetare, a MAN Truck & Bus AG, focusată pe angrenaje alternative și combustibili, concepte și dinamica vehiculelor, simulări, asistență în trafic și siguranța activă, precum și dezvoltare de prototipuri.

Bucuresti, 09.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *