Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Ea e concurenta Top Chef care a facut inconjurul lumii de doua ori

Maria Ungureanu este una dintre puţinele românce care se poate lãuda cu titulatura de Chef. A gătit pe unele dintre cele mai luxoase nave de croazierã şi a fãcut înconjurul lumii de douã ori. Un loc pe o astfel de navã de şase stele sare de 50.000 de dolari, astfel cã nu de puţine ori Maria a gãtit pentru clienţi celebri.

Concurenţii Top Chef, toţi bucãtari profesionişti, ascund poveşti de viaţã incredibile. Maria Ungureanu a reuşit sã ajungã într-o funcţie importantă şi să aibă succes într-o lume a bărbaţilor. A lucrat pe nave de croazierã foarte luxoase, ajungând chiar să coordoneze o echipă de 50 de bărbaţi, fiind singura femeie din bucătărie şi şefa.

„A fost momentul în care a trebuit sã uit tot ce învãţasem în ţarã şi sã iau totul de la zero. De la culoarea tocãtoarelor şi pânã la timpul de gãtire, trebuia respectat absolut totul. Poate cã pare nebunesc, însã dacã mã abãteam chiar şi preţ de o secundã, eram datã afarã şi trimisã acasã în primul port!”

Mariei nu i-a fost niciodatã uşor. A trebuit sã îşi lase fiica de doar 15 ani în ţarã şi sã plece sã munceascã aproape 16 ore pe zi ca sã-i asigure confortul financiar şi, mai ales, studiile. Desigur, era recompensatã pe mãsurã, câştigând peste 4000 de dolari pe lunã.

„O astfel de navã îşi respecta atât pasagerii, cât şi echipajul. Aveam, în medie, 700 de pasageri la bord, iar echipajul nostru ajungea şi el la 500 de persoane, dintre care 50 erau bucãtari.” Chiar dacã au avut de nenumãrate ori la bord vedete din toate colţurile lumii, Mariei nu i se cereau lucruri extravagante. „Nu aveau pretenţii exagerate, vroiau ca totul sã fie proaspãt şi sã arate bine, ceea ce mi se pare şi firesc atunci când dai 50.000 de dolari pe o astfel de croazierã. Niciodatã nu primeam indicaţii precise despre felurile de mâncare pe care le pregãteam. Primeam însã mereu o listã cu persoanele alergice la diferite alimente sau care urmau diete speciale.”

Cu Maria Ungureanu, dar şi cu ceilalţi concurenţi rămaşi în competiţie, telespectatorii se vor întâlni luni, de la 20.30, în cel mai tăios cooking show din România, Top Chef.

Bucuresti, 21.11.2012

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.