free download 78 travel guides written by experts

E doar un joc.

De ce sa tinem scorul? Mihai Morar

Pai, sa nu-ti vina sa o iei in brate si s-o arunci de trei ori in sus cand, dupa un tur plat (1-1) si un retur sec ( 0-0) , te intreaba senin: ‘’Da’ de ce s-a calificat Steaua daca a fost egal in ambele meciuri?’’?!?

Cu o singura intrebare, pe care Murinho sau ( fie!) Olaroiu ar lua-o drept naivitate de coafor, m-a facut sa ma uit la toate celelalte meciuri cu alti ochi. ‘’De ce s-a calificat Steaua daca a fost egal in ambele meciuri?’’. Pentru ca baietilor le place lupta, iar fetelor jocul. Noi traim pentru miza, ele exista pentru frumusete. Si de aceea mi-am promis ca o sa ma uit de acum la fotbal cu ochi si minte de copil. Ca atunci cand bateam mingea de 35 de lei in curtea blocului. Ore in sir de goana fara sens, in care uitam sa tinem scorul. Si intram seara in casa sleiti de puteri, dar imbujorati precum un miez de pepene si cu un zambet de ingeri proaspat admisi in Rai. Dovada ca noi nu ne nastem gladiatori, ci anii adunati in cartea de identitate ne pervertesc placerea si ne educa intru spiritrul martial. In timp ce ele se nasc si trec dincolo neschimbate in esenta firii. Toata viata lor nu e altceva decat o desavarsire a primei tentative de ‘’a se face frumoase’’. Atunci cand cotrobaie in sifonier, imbarca haotic rochia de bal a mamei, incalta pantofii de lac si, obligatoriu in fata oglinzii, isi deseneaza bastonase pe fata cu rujul. Aici drumurile noastre se depart. Ele merg sa caute cu incapatanare perfectiunea, noi ne prabusim pe axa timpului intorcandu-ne la instincte tribale.

Cand un barbat joaca patimas la casele de pariuri sau bifeaza 1, X, 2 la Pronosport, recitand fara sa respire toate grupele Ligii Campionilor, o femeie rasfoieste o revista glossy si-si opreste privirea pe o poza cu Beckham….

(continuarea in Cosmopolitan All About Men)

Bucuresti, 12.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *