free download 78 travel guides written by experts

Duraziv lanseaza prima vopsea eco label din Romania, fara miros

Daniel Guzu estimează că va realiza în acest an venituri de 1,5 mil EUR din comercializarea de vopsele

Producătorul de materiale de construcții Duraziv, deținut de omul de afaceri Daniel Guzu, lansează vopseaua superlavabilă cu Kauciuc®, DURAZIV FĂRĂ MIROS, pentru protecția și decorarea suprafețelor interioare, special creată pentru a corespunde criteriilor de acordare a etichetei ecologice europene, fiind singurul produs de acest tip din piață. 

DURAZIV FĂRĂ MIROS a fost astfel formulată încât să corespundă deciziei UE privind etichetarea ecologică a produselor, atât în ceea ce privește calitatea vopselelor – prin lavabilitate și acoperire excelente – dar și prin respectarea condițiilor impuse pentru protejarea sănătății consumatorilor și a mediului.

Duraziv este unicul producător industrial din piața de construcții care deține dreptul de a folosi eticheta ecologică pentru unul dintre produsele din portofoliu. În România mai sunt patru companii care au dreptul de a utiliza eticheta ecologică pentru produsele sau serviciile furnizate, niciuna activă pe segmentul industrial.

Nu întâmplător primul produs eco label lansat de Duraziv se adresează segmentului de vopsele, un segment pe care antreprenorul Daniel Guzu are o experienţă vastă, prin crearea şi ulterior vinderea business-ului Fabryo.

„Dispunem de o echipă de cercetare capabilă să aducă elemente noi în această piață. Credem că produsele inovatoare gândite în laboratoarele proprii vor susține vânzările din această gamă, acesta fiind practic primul an de activitate pe piaţa de vopsele” declară Marga Călin, Director de Marketing Duraziv. „Duraziv a investit deja 1 mil EUR pentru producţia de vopsele, urmând ca noi investiţii pentru acest segment să fie implementate în viitorul apropiat” a adăugat ea.

Utilizând acest produs nu se mai percepe niciun miros emanat în mediu nici în timpul aplicării și nici după uscarea peliculei, așa cum se întâmplă în cazul vopselelor lavabile obișnuite, când anumiți compuși volatili continuă să fie emanați din vopsea mult timp după ce suprafața ei de contact este complet uscată.

Producția de vopsele vine ca o completare la gama de produse existente, compania dorindu-și să poată furniza sisteme complete clienților proprii. Duraziv mai produce adezivi, profile metalice, sisteme complete de termo şi hidro izolare, produse de finisare și accesorii pentru sisteme de gips carton.

Duraziv își propune o majorare a cifrei de afaceri cu 25% în 2011, după ce anul trecut a înregistrat un avans al veniturilor de 50% ajungând la un nivel de 13,5 mil EUR.

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *