Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Duraziv integreaza activitatile de productie si distributie cu ERP si BI de la Senior Software

Producătorul de materiale de construcții Duraziv a implementat sistemele ERP și Business Intelligence de la Senior Software pentru a gestiona mai eficient activitățile de producție și distribuție. Investițiile importante realizate în dezvoltarea capacității de producție au fost urmate de alegerea unui sistem ERP performant și flexibil, capabil să integreze toate procesele desfășurate și să susțină creșterea continuă a companiei. În plus, era necesară și o soluție BI, care să ofere factorilor decizionali acces în timp real la date și posibilități nelimitate de analiză și raportare.

Duraziv este un jucător de top în domeniul materialelor de construcții, cu o cifră de afaceri de aproximativ 17 milioane de euro înregistrată în 2011. Prin intermediul a două divizii Duraziv produce și distribuie confecții metalice și adezivi pentru polistiren, gresie, faianță etc., iar prin Duraziv Color produce până la 13 000 de tipuri de vopseluri, tencuieli decorative și pigmenți, inclusiv nuanțe speciale la cererea clienților.

Complexitatea afacerii a impus alegerea unui sistem integrat, cu capabilități extinse de gestionare a activităților de producție și distribuție. În plus, era necesară o mai bună comunicare între departamentele companiei: producție, vânzări, cercetare etc. și facilitarea accesului acestora la o bază de date comună, pentru a asigura integritatea informațiilor și sincronizarea proceselor. Pentru a-și atinge obiectivele de creștere a cifrei de afaceri la 20 mil. EUR pentru acest an, managerii Duraziv au decis să se orienteze spre un furnizor de software cu experiență pe piață, care să le ofere o soluție complexă și completă.

Datorită specializării pe verticalele de distribuție și producție și a know-how-ului acumulat în cele peste 200 de implementări, Duraziv a optat pentru Senior Software și soluțiile SeniorERP și SeniorVisualBI. Acestora li se alătură calitatea ridicată a serviciilor de suport post-implementare, menite să preîntâmpine modificările de natură legislativă, apariția de noi direcții de dezvoltare a companiei, customizări specifice nevoilor curente ale utilizatorilor sau ale organizației.

Sistemele ERP și BI de la Senior Software au facilitat:

·    Gestionarea eficientă a procesului de producție: rețetele alcătuite și introduse în sistem de către departamentul de cercetare ajung automat în fabrică și pe baza lor sunt realizate în condiții optime noile produse. Automatizarea permite respectarea cu precizie a cantităților stabilite în rețetă și a articolelor componente, cu risc minim de apariție a greșelilor.
·    Implementarea transferurilor intercompany cu ajutorul sistemului ERP: o factura de client emisă de Duraziv Color este automat recepționată ca și factură de achiziție de Duraziv, prin urmare numărul erorilor umane în procesarea de documente uzuale este redus la minim. În plus, nomenclatorul de articole este sincronizat, nemaifiind necesară actualizarea acestora pe ambele baze de date.
·    Definirea corectă și în detaliu a politicilor comerciale în relația cu diferitele tipuri de clienți: IKA, societăți din domeniul construcțiilor de clădiri sau distribuitori.
·    Analiza intuitivă a vânzărilor cu SeniorVisualBI pe grupe de produse sau canale permite identificarea cu usurință a modelelor de cumpărare ale clienților pe diferite perioade de timp sau zone, informații extrem de utile în stabilirea strategiilor pe termen lung ale companiei.
·    Controlul costurilor de producție cu ajutorul dashboard-urilor ușor de personalizat din sistemul BI, care permit analiza simultană a diferiților factori care influențează activitatea companiei.
 
Compania Duraziv a realizat numeroase investiții pentru dezvoltarea gamei de produse, dintre care 7 milioane de euro numai în fabrica de adezivi, care are o capacitate de producție de 200 000 de tone anual. Cele mai cunoscute produse ale producătorului sunt mortarul îmbunătățit cu un ingredient inovator, Kauciuc® și vopseaua Duraziv fără miros.

Bucuresti, 27.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *