Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Duraziv inaugureaza o noua sectie de productie de vopsele si tencuieli decorative

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, deţinut de antreprenorul local Daniel Guzu, anunţă lansarea unei noi linii de producţie pentru vopsele şi tencuieli decorative care va duce la atingerea unei capacităţi totale de 50.000 de tone pe an. Investiţiile totale în producţia de vopsele şi tencuieli au ajuns astfel la aproximativ 2 milioane de euro.

Noua linie de producţie a fost pusă în funcţiune şi poate lucra la capacitate maximă în orice moment. Producţia din cadrul fabricii va fi însă una adaptată cererii de vopsele şi tencuieli din piaţă. Compania estimează în primă fază o producţie mai mare de tencuieli decorative. Această investiţie are la bază dorinţa companiei de a a echilibra ponderea fiecărei divizii în vânzările totale. Pentru acest an vopsele ar urma să asigure până la 20% din vânzările totale ale companiei. Anul trecut vopselele au avut o pondere de peste 10% în business.

„Noua linie de producţie este una modernă cu o productivitate sensibil mărită. Dacă această linie ar produce doar o singură gamă simplă de produse atunci din punct de vedere valoric producţia ar depăşi 30 de milioane de euro”, declară Daniel Guzu, fondator şi manager Duraziv. „Ne-am propus să oferim clienţilor sisteme de produse din acceaşi categorie calitativă care să poată garanta execuţia unor lucrări durabile. În acest sens, ne dorim să ne dezvoltăm un portofoliu cât mai echilibrat. Nu dorim să fim doar un producător de adezivi sau profile, ci să fim o companie care poate livra soluţii complete de finisaj.”, adaugă Daniel Guzu.

Compania estimează că în 2012 va reuşi să relizeze vânzări de 3,5 milioane de euro din produsele realizate în fabrica de vopsele şi tencuieli decorative, în creştere cu 75% faţă de anul anterior. Acesta este practic targetul iniţial al companiei pe acest segment, noua linie urmând a constribui la atingerea acestor deziderate. „Această investiţie a fost gândită pe termen lung. În acest moment nu preconizăm o cerere mai mare decât cea prevăzută iniţial”, adaugă Daniel Guzu.

În 2011 vânzările de vopsele ale companiei Duraziv au depăşit pragul de 2 milioane de euro. Divizia de vopsele a fost lansată în a doua parte a anului 2010, moment care a marcat revenirea antreprenorului Daniel Guzu pe un segment de piaţă care l-a consacrat. 2011 a fost primul an când această divizie a funcţionat pe întreg parcursul anului.

Duraziv deţine acum trei fabrici în România, dintre care una de mortare uscate, alta de vopsele şi tencuieli pe bază de apă, iar a treia de profile metalice, toate situate lângă Bucureşti, în Popeşti Leordeni. Fabrica de adezivi are o capacitate maximă de 200.000 de tone pe an, iar cea de profile metalice de 10.000 tone pe an.

Bucuresti, 13.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *