free download 78 travel guides written by experts

Duraziv: Inaintea sarbatorilor pascale cresc vanzarile de produse de calitate

Renovarea completă a unui apartament cu dimensiuni medii costă în jur de 3.000 de lei.

Producătorul autohton de materiale de construcţii Duraziv estimează că o creştere importantă a vânzărilor de produse destinate lucrărilor de finisaj în această perioadă. Produsele achiziţionate în lunile de primăvară sunt destinate lucrărilor de renovare. Potrivit Duraziv în această perioadă aceste proiecte sunt mai puţin costisitoare, iar oferta din piaţă este mai largă ca urmare a multitudinii târgurilor de profil.

Potrivit estimărilor Duraziv produsele cele mai căutate la rafturi primăvara sunt gleturile, vopselele lavabile, adezivii și chiturile de rosturi. Toate aceste produse sunt utilizate preponderent în cadrul lucrărilor de renovare.

„Şi în 2011, ca de altfel în fiecare an, se observă o evoluţie pozitivă a vânzărilor în perioada anterioară sărbătorilor pascale. Se observă o evoluţie bună în special pe segmentul de produse premium, ceea ce înseamnă că se achiziţionează produse pentru proiecte individuale de renovare”, declară Gabriel Constantin, Manager B2B Duraziv.

Principalele lucrări de renovare care pot fi realizate în această perioadă sunt cele de finisaj. Practic se înlocuiesc plăcile ceramice, se montează parchet și se zugrăveşte. Într-o locuinţă individuală, spaţiile care primesc de obicei un aspect nou sunt băile şi bucătăriile, camerele cele mai utilizare într-o locuinţă.

Costurile proiectelor de renovare variază în funcţie de buget. Costurile medii pentru renovarea unui apartament de bloc obişnuit, de dimensiuni medii, fără a lua în calcul înlocuirea instalaţiilor sanitare sau a parchetului, sunt de circa 2.800 – 3.000 de lei. Vorbim de un apartament de 60 de metri pătraţi, cu o suprafaţă desfăşurată de 210 metri pătraţi (incluzând aşadar toţi pereții). Lucrările efectuate în acest buget ar presupune îndreptarea pereţilor şi tavanelor cu glet de finisaj, aplicarea unei vopsele lavabile şi a amorsei aferente, montarea de gresie şi faianţă.

„Lucrările de renovare sunt recomandate în această perioadă, clienţii putând beneficia de o serie importantă de avantaje, cele mai notabile fiind costurile mai mici de achiziţie, dar şi de varietatea de soluţii disponibile”, declară Gabriel Constantin.

Foarte mulţi clienţi realizează lucrări de renovare primăvara, deoarece doresc să profite de promoţiile şi reducerile de preţuri din această perioadă. De asemenea, acesta este un interval în care costurile cu manopera sunt de obicei mai reduse. Pot fi găsiţi mai uşor acum meseriaşi care practică costuri mai mici şi sunt mai atenti la lucrare. Cei mai pretenţioşi pot apela acum şi la noile tendinte în domeniu (vopsele, plăci ceramice, decoraţiuni) prezentate la târgurile de specialitate programate în preajma Paştelui.

Duraziv a lansat anul trecut un produs inovator destinat proiectelor de renovare. Vopseaua Duraziv Fără Miros este singurul produs din piaţă care face posibilă locuirea în aceeaşi zi în imobilulul în care a fost aplicată. Duraziv Fără Miros este primul produs industrial din România care a primit eticheta ecologică. Anul trecut compania a vândut vopsele de peste 2 milioane de euro.

Bucuresti, 28.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *