free download 78 travel guides written by experts

DURAZIV: Evolutia constructiilor impune solutii superioare pentru decorarea fatadelor

Tencuielile decorative sunt produsele cele mai căutate pentru decorarea și protejarea fațadelor

Reprezentanții producătorului autohton de materiale de construcții Duraziv estimează că segmentul produselor pentru decorarea fațadelor va înregistra în următorii ani o dinamică accentuată, ca urmare a intenției companiilor de a identifica soluții menite să asigure o rezistență sporită a clădilor la intemperii. Tencuielile decorative au câștigat deja o pondere majoritară în piață. Aceste produse au detronat alte soluții existente, ca urmare a avantajelor tehnice. În acest context, Duraziv lansează tencuiala decorativă structurată STANDARD cu Silicon, ingredient cu eficiență demonstrată în protecția fațadelor. Mai mult, compania desfășoară o promoție prin intermediul căreia oferă 10 culori special selectate la același preț cu tencuiala albă.

Preocuparea consumatorilor pentru eficiență energetică, precum și legislația locală și directivele europene în vigoare, au determinat schimbări majore în piața materialelor de construcții. Lucrările de reabilitate a fondului locativ existent au determinat o creștere semnificativă a vânzărilor de tencuieli decorative, de cele mai multe ori aplicate în sistem cu materiale de termoizolare. Astfel, segmentul de vopsele pentru exterior a scăzut proporțional. Aproximativ 20% din cererea de tencuieli decorative este generată de programul național de reabilitare termică a clădirilor vechi.

„Tencuielile decorative au atins o pondere de peste 80% din segmentul soluțiilor decorative pentru exterior. Acest fapt a decurs din apetitul pentru termoizolarea fațadelor, fie că vorbim de construcții noi sau de reabilitări. Mai mult, conform datelor din 2013, peste 50% din piața de termoizolare este generată de case unifamiliale nou construite. Reabilitarea blocurilor a generat numai 13,5% din totalul pieței, deși s-a vorbit cel mai mult despre ele”, declară Marga Carp, director marketing Duraziv. „Anul trecut am lansat tencuielile decorative DURAZIV cu Kauciuc Clima Protect® pe segmentul premium și DURAZIV Standard pe segmentul mediu. Continuăm această serie de investiții și îmbunătățim formula DURAZIV TDS Standard lansând Duraziv TDS STANDARD cu Silicon, un produs de pe segmentul mediu în ceea ce privește prețul de achiziție, dar cu caracteristici tehnice superioare”, adaugă Marga Carp.

TDS Duraziv Standard cu Silicon a fost testată pe şantiere, fiind considerată unul dintre produsele cele mai bune din prisma raportului calitate-preţ. Prezența siliconului în compoziția noului produs contribuie la creșterea rezistenței fațadelor. Emulsia siliconică reduce la minimum absorbţia de apă în suport, acţionînd ca o barieră ce permite peretelui să respire, dar blochează apa la exterior.

Tencuiala este disponibilă atât în varianta albă, cât și ca bază de colorare, fiind nuanţabilă în sistemul computerizat Duraziv ColorPRO, precum şi manual cu gama de pigmenţi solizi Duraziv Essenza.

Lansarea noului produs este însoțită de o promoție prin intermediul căreia tencuiala colorată poate fi achiziţionată la același preț cu tencuiala albă. Compania a selectat 10 nuanțe pastel ce pot fi folosite separat sau pot fi combinate armonios conferind un plus de eleganţă şi personalitate faţadelor.

„Stratul exterior al unei clădiri este cel mai expus în timp. Substanțele chimice din aer, umezeala, praful, toate acestea acționează asupra clădirii și o afectează. Tencuielile au un dublu rol, protecție și decorare. Materialele aplicate peste plăci termoizolatoare care nu sunt rigide diferă substanțial față de cele care erau aplicate în trecut pe pereții din beton”, explică Marga Carp.

Duraziv este unul dintre principalii furnizori de tencuieli decorative din Capitală. În 2013 vânzările Duraziv pe segmentul de tencuieli decorative au totalizat aproximativ două milioane de euro.

Bucuresti, 02.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *