free download 78 travel guides written by experts

DuPont: solutii durabile si inovative pe platforma “Living Tomorrow”

DuPont, unul dintre liderii mondiali în inovaţie şi dezvoltare durabilă, a fost prezent pe platforma “Living Tomorrow” din Vilvoorde, Belgia, expunand soluţii inovative, ergonomice şi ecologice destinate spaţiilor de locuit şi în special aplicaţii pentru bucătărie, baie, camera acustică, casa scărilor şi grădină. Pe platforma “Living Tomorrow”, DuPont transformă bucătăria într-o locaţie inovativă, oferind condiţii funcţionale şi inteligente. Soluţia propusă de DuPont pentru acest spaţiu este “Z.Island by DuPont™ Corian®”, un sistem modular în care unitatea insulară principală evoluează de la suprafaţa orizontală destinată gătitului şi servirii mesei la o suprafaţă digitală verticală. Aceasta este echipată cu un ecran LCD cu cristale lichide pentru televizor şi un iPod care asigură muzica într-o singură unitate omogenă, fără imixtiunea firelor electrice. La baza modulului se află Corian®, o suprafaţă solidă decorativă realizată dintr-un material compozit de înaltă performanţă care constă din aluminiu, polimer acrilic şi pigmenţi nedăunători pentru mediul înconjurător. Produsul asigură calităţi tehnice şi estetice superioare, atât în aplicaţii curbate cât şi plane, în diverse aplicaţii din domeniul construcţiilor.

Pentru chiuveta şi cada de baie, DuPont propune la expoziţia “Living Tomorrow” Zodiaq®, un material decorativ de acoperire (93% cuarţ, polimer cu proprietăţi liante invenţie DuPont şi pigmenţi) care îmbină rezistenţa şi eleganţa cuarţului natural cu o paletă de culori atractive precum şi o structură consistentă. Prin aspectul său răcoros, proaspăt şi scânteietor, Zodiaq® captează şi reflectă lumina captând radiaţia cristalului de cuarţ. Sistemul Zodiaq® este excepţional de durabil, rezistent la şoc, la pete şi la căldură. Dat fiind că nu are porozitate, este şi foarte igienic. Nu prezintă nici un locaş de adăpostire a bacteriilor sau ciupercilor. În plus, petele de orice natură nu se absorb în interiorul suprafeţei, fiind respinse de suprafaţa rezistentă la pătare.

DuPont va expune pe platforma “Living Tomorrow” şi soluţii destinate camerei acustice. Aceasta este construită pe principiul “cutie în cutie”,  necesitând o izolaţie acustică perfectă. Datorită specificului acestei încăperi destinate experimentelor a fost integrată o nouă soluţie de pardoseală, şi anume dB-Deck. Sistemul dB-deck este realizat în conformitate cu principiul “mass-feather-mass”, iar materialul încorporat KEVLAR® asigură o rezistenţă mai mare la rupere a stratului interior, care preîntâmpină în timp pierderea rezistenţei la şoc.

O altă zonă abordată de DuPont în cadrul platformei “Living Tomorrow” este casa scărilor. Pentru a asigura mai mult spaţiu în interiorul unei locuinţe sticla este materialul perfect, însă aceasta are inconvenientul că este friabilă, deci cu o durată de viaţă limitată. Soluţia în acest caz este sticla laminată, iar straturile intermediare SentryGlas® Plus de la DuPont sunt mai rezistente decât materialele laminate tradiţionale. Acestea devin un component prelucrat împreună cu sticla, având o greutate mai mare, astfel încât sticla să poată servi ca element activ în structura externă a clădirii. Scările pot prelua o presiune de 200 kg într-un punct şi de 400 kg pe partea orizontală a treptei propriu-zise.

Pentru îngrijirea grădinii, DuPont prezintă pe platforma “Living Tomorrow” Plantex, soluţia care preîntâmpină creşterea buruienilor în mod natural, este prietenoasă cu mediul şi nu elimină niciun fel de substanţe chimice. Produsul permite apei, aerului şi substanţelor nutritive să pătrundă printre rădăcini, iar astfel plantele se pot hrăni în mod natural şi creşte, fără să fie periclitate de apariţia buruienilor.

Soluţiile integrate de DuPont în platforma “Living Tomorrow” demonstrează o dată în plus angajamentul companiei pentru ştiinţă şi inovaţie, în spiritul dezvoltării durabile. La “Living Tomorrow”, DuPont propune materiale inovative cu proprietăţi unice, prin care se creează valoare adăugată aplicaţiilor casnice sau publice în ceea ce priveşte fiabilitatea, confortul, eficienţa şi protecţia mediului.

Platforma “Living Tomorrow” este un punct de atracţie unic ce prezintă ultimele tendinţe în domeniul spaţiilor de lucru şi de locuit. Alături de soluţii inovative pentru locuinţele şi birourile viitorului, vizitatorii vor descoperi aici concepte originale ce pot fi puse în practică în viaţa de zi cu zi.

Bucuresti, 13.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *