metalshow

DuPont construieste pentru nevoiasi

DuPont România împreună cu Habitat for Humanity vor inaugura în această săptămână în jud Dolj o nouă casă pentru familiile nevoiaşe. Contribuţia firmei DuPont în valoare de 10.000 $ şi donaţia oferită tot de o companie subsidiară a grupului DuPont, au permis construirea unei case şi acoperirrea a zece acoperişuri dintre cele construite recent de Habitat for Humanity. Acestora li s-au alăturat angajaţii companiei DuPont care au participat voluntar donând o importantă sumă de bani pentru construcţia unei case pentru cei fără adăpost.

Soţii Cioi şi cei trei fii ai lor care se vor muta în curând în noua lor casă, au locuit pană acum într-o garsonieră mizeră cu bucătărie şi baie la comun, spaţii pe care îl împârţeau cu alte 10 familii. “De-a lungul ultimilor 10 ani, aceste 10 suflete au trăit în frig, fâră apă caldă sau căldură. Acum visul lor de a avea o casă s-a îndeplinit datorită ajutorului pe care compania DuPont l-a oferit”, a comentat Mario Demezzo, Resource Development Manager, Habitat pentru Humanity Romania.

Habitat for Humanity International este o organizaţie non-profit creştin-ecumenică al cărei scop este eliminarea locuirii în condiţii sărăcăcioase din întreaga lume. Habitat a construit peste 200.000 de locuinţe în 100 de ţări pentru un număr de peste un million de oameni. În România, Habitat for Humanity a sprijinit mai mult de 500 de familii în nevoie de locuinţă pentru a se muta în case simple, decente şi sănătoase. Habitat for Humanity este o organizaţie activă în Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Comăneşti,

Craiova şi Cumpăna (judeţul Constanţa). Familiile beneficiare lucrează la construirea propriilor locuinţe alături de voluntari români şi străini.

DuPont România a sarbătorit în luna iunie 1 an de cand şi-a deschis birourile în Bucureşti. Concepută ca fiind un al patrulea pilon în dezvoltarea DuPont  în Europa Centrală, birourile din Bucureşti s-au implicat deja de două ori în susţinerea dezvoltării durabile şi a acţiunilor umanitare din ţara noastră. Anul trecut, grupul DuPont a sponsorizat un spital din Bucureşti dotând unitatea cu halate medicale şi dezinfectant. În acest an  DuPont a mai donat asociatiei Habitat pentru Romania, Tyvek – o membrană poroasă ce protejează acoperişurile şi pereţii, îmbunătăţind eficienţa energetică. Tyvek® este distribuit şi în România şi a fost deja prezentat la ConstructExpo în Bucuresti.  

“Acesta este primul an de parteneriat între Habitat şi DuPont România. Am folosit cuvântul parteneriat şi nu pe acela de sponsor fiindcă noi cautăm să avem o relaţie pe termen lung, de cooperare cu DuPont. Implicarea lor nu doar financiar ci şi cu voluntarii, ne dovedeşte nouă, celor de la Habitat, că ne-am gâsit un nou prieten şi partener în lupta noastră împotriva condiţiilor precare din casele romane” a declarat Mario Demezzo, Resource Development Manager, Habitat for Humanity Romania.

“Fiind o companie de success în toate domeniile ştiinţifice, credem în îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a creşterii speranţei de viaţă a comunităţilor în care trăim. Ne-am anunţat deja obiectivele în ceea ce priveşte planurile dezvoltării durabile pentru anul 2015. Unul dintre acestea e de a obţine o dezvoltare susţinută a comunităţilor în care operăm, de a recunoaşte interdependenţa progresului social, economic şi calitatea  mediului. Participarea în proiectul Habitat for Humanity este un exemplu excelent al eforturilor noastre pentru o dezvoltare susţinută”, a declarat Armand Klein, DuPont Director Central Europe.

Bucuresti, 31.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *