free download 78 travel guides written by experts

Duplex Grecia – Romania in domeniul chirurgiei oftalmologice

Dr. Ozana şi Cristian Moraru de la Clinica Oculus au prezentat la Atena cele mai noi evoluţii din România în chirurgia cataractei, chirurgia vitreo-retiniană şi a presbiopiei

Congresul Societăţii Române de Oftalmologie (SRO), manifestare ştiinţifică anuală de prestigiu care are loc la Sinaia, a reunit la ediţia din 2012 manifestarile Congresului BSOS (Black Sea Ophthalmological Society), dedicat chirurgiei oftalmologice din ţările din zona Mării Negre. Această ediţie specială a cuprins o transmisie în direct de la cea mai mare clinică de oftalmologie din Grecia (Atena), cu sesiuni de prezentări ştiinţifice şi operaţii live. România a fost reprezentată de un colectiv al celui mai vechi centru oftalmologic privat din tară, Oculus.  Dr. Ozana Moraru a participat ca operator la sesiunea de operaţii live, iar dr. Cristian Moraru a fost prezent ca moderator şi prezentator al unui nou tip de cristalin artificial apărut pe piaţa mondială, dar şi în România.

Duplexul Atena – Sinaia a facilitat comunicarea între colectivele de chirurgi oftalmologi români şi invitaţii europeni ai congresului de la Atena, devenind o plaformă balcanică a celor mai recente evoluţii din domeniul chirurgiei cataractei, chirurgiei vitreo-retiniene şi a chirurgiei presbiopiei. Tematica de la Atena a fost axată pe noutăţile de ultimă oră în domeniul chirurgiei cataractei, microinciziei, al tehnicilor moderne de chirurgie vitreo-retiniană şi al celor mai noi concepte de operaţie cu laserul a presbiopiei.

La Sinaia, la Congresul SRO si BSOS a fost prezent tot colectivul de medici şi asistente ale centrului oftalmologic Oculus, cu câteva prezentări ştiinţifice pe diverse teme, legate de chirurgia polului anterior şi chirurgia refractivă.

“Duplexul Atena-Sinaia din acest an al Congresului Societatii Romane de Oftalmologie, care a reunit in acest an cei mai reputaţi specialişti oftalmologi din zona Mării Negre, este o recunoaștere a progresului uman, ştiinţific şi tehnologic al oftalmologiei noastre din ultimii ani și a interesului manifestat constant de oftalmologia românească de a se alinia standardelor actuale ale medicinei practicate la cel mai înalt nivel. Prezenţa mea şi anul acesta în cadrul sesiunii de operaţii live, după ani de zile când activez în acest panel ca unul dintre chirurgii invitaţi să susţină operaţii live, este o recunoaștere profesională care mă obligă să mă autodepășesc în continuare. Sperăm ca schimbul de experienţă avut în cadrul acestui congres de prestigiu să fie cât mai util în perfecţionarea aptitudinilor profesionale, ştiinţifice şi umane ale echipei Centrului oftalmologic Oculus”, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea în țară.

Bucuresti, 22.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *