free download 78 travel guides written by experts

După LinkedIn,… Twitter?

de Peter Garnry, Head of Equity Strategy, Saxo Bank

Înțelegerea Microsoft de a cumpăra LinkedIn aduce din nou o întrebare ”fierbinte” pe buzele tuturor: vor mai exista și alte tranzacții importante în domeniul tehnologiei?

În febrilitatea pre-market vedem că acțiunile Twitter au crescut cu aproape 5% și ar fi destul de tentant să credem că Twitter va avea aceeași… soartă ca LinkedIn. E dificil, pe termen lung, să ne imaginăm Twitter drept o companie solitară. Sunt vulnerabili în fața Facebook cu cei 1,4 miliarde de useri, în timp ce Twitter are doar 350 de milioane. Pe deasupra, mai știm că Twitter are dificultăți în a crește această bază de utilizatori – rata anuală e aproape zero.

Dar, așa cum am spus în mod repetat, motivul pentru care am susținut o poziție long în acțiunile Twitter este că, pe parcursul ultimelor 5 trimestre, Twitter a reușit să-și crească semnificativ profitabilitatea și veniturile. Dacă priviți veniturile înregistrate contabil, din punct de vedere cash flow, Twitter crește rapid și cred că au mai multe modalități de a monetiza rețeaua, din ce în ce mai bine.

Întrebarea este ”cine ar putea cumpăra Twitter în acest moment?” Una dintre aceste companii, care a cam eșuat în spațiul rețelelor sociale, este Google. Google a încercat, cu Google+, să concureze direct cu Facebook și a eșuat lamentabil, motiv pentru care cred că Twitter ar fi o achiziție perfectă pentru Google, o platformă ideală de la care să se extindă.

Între timp, continuăm să ne poziționăm lung pe acțiunile Twitter și aproape că putem paria că va avea loc o achiziție până la finalul anului, motiv pentru care cred că avem un bun raport risc/recompensă dacă investim în acțiuni Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *