free download 78 travel guides written by experts

Dupa Costel Busuioc, o noua voce romaneasca, Liv Peicanni, cucereste Spania

Românca Liv Peicanni a fost aleasă de José Ramón Florez, producător Sony Music (şi al faimoasei emisiuni Hijos de Babel) pentru un proiect internaţional. Producătorul are în pregătire un nou disc, care să cuprindă 10 voci feminine din diferite părţi ale lumii, având ca referinţă muzica populară, instrumentele tradiţionale sau orice alte particularităţi ale muzicii din ţările

de origine ale participantelor. La sfârşitul lunii septembrie, se va începe lucrul, urmând ca în această iarnă să aibă loc primele concerte pe diferite scene din Madrid. În luna ianuarie, se prevede înregistrarea propriu-zisă a discului.

Cântăreaţa româncă Liv Peicanni va reprezenta nu numai România şi Spania, ci şi Europa, deoarece este singura participantă de pe continentul nostru. Liv va alege dintre câteva piese ale unor artiste de referinţă pentru muzica românească (ca de exemplu Maria Tănase, Aura Urziceanu, Anca Parghel, Maria Ciobanu, Maria Lătăreţu), care vor reprezenta punctul de plecare pentru producător.

Cântăreaţa Liv Peicanni (Livia Felea) s-a născut în România, în 1984 şi locuieşte din 1994 la Madrid.

Sex on the beach – Hitul verii 2005 în Spania conţine şi cuvinte în limba română

Vocea senzuală a cântăreţei românce este cunoscută spaniolilor de pe albumul „Cafe del Mar 25 Aniversario”, al marelui muzician si producător spaniol Alejandro de Pinedo, album care a fost recompensat cu Discul de Platină. Unul dintre hiturile albumului a fost melodia interpretată de Liv Peicanni: Sex on the Beach, în limbile spaniolă şi engleză, dar la care Liv a adăugat şi câteva cuvinte în limba română. „Sunt în Spania de mică şi vorbesc spaniola la fel ca şi româna, însă am dorit în mod special să las o amprentă românească, chiar şi doar prin câteva cuvinte”, a declarat Liv.

Liv preferă melodiile care îi pun în valoare vocea, şi cele a cappella

„Melodia aceasta, Sex on the Beach, a avut un mare succes însă sper ca noul proiect să îmi pună la încercare vocea. Îmi place mult să cânt piese mai grele şi nu mă feresc de interpretări a cappella, ba chiar sunt preferatele mele” a declarat cântăreaţa.

Realizări muzicale în Spania şi Italia

Anul acesta, Liv a participat la muzicalul Speak Easy, al regizoarei Marinella Senatore, alături de alte cântăreţe spaniole.

Liv Peicanni a câştigat în 2008 Festivalul Internaţional de Muzică de la Saint Vicent, Italia.

In 2006 si 2008, alături de celebrul grup Pimpinela, Liv Peicanni a cântat pe marile scene ale Spaniei, în cele 2 turnee spaniole ale grupului argentinian: Santander, A Coruña, Mallorca, la faimoasa Sală Joy Eslava din Madrid, etc.

Ca pregătire muzicală, Liv a luat lecţii de canto, muzică clasică, pop, jazz, gospel, fiind eleva profesorilor: Daniel Tecu, Volga Ecaterinaia, José Foronda (cunoscut solist al Radioteleviziunii Spaniole). A cântat cu Madrid Gospel Project şi a câştigat Premiul Intâi la Festivalul de Muzică Religioasă de la Madrid, în anul 2006.

Noi concerte

La începutul lunii septembrie, Liv va începe o serie de concerte în Espacio Niram din Madrid. “Sunt curioasă sa testez pe viu, pe publicul din Espacio Niram, câteva din piesele pe care le am în vedere pentru proiectul cu Sony. Încă nu am decis ce piese să aleg şi sper ca reacţia publicului să mă ajute să fac alegerea cea mai inspirată”, a adaugat Liv Peicanni.

Liv Peicanni este şi studentă la Arte Plastice, în cadrul Universităţii Complutense din Madrid, în ultimul an.

Mai multe despre Liv Peicanni:

//www.espacioniram.com/documents/liv_peicanni.html
Articol revista

//www.defesesfinearts.net46.net/1_41_Liv-Peicanni.html

Bucuresti, 27.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *