metalshow

“Dupa 28 de saptamani”: un virus impotriva umanitatii

Ebola, gripa aviara, Sindromul Respirator Acut Sever… Ce urmeaza? Si cum se va descurca posteritatea în lupta cu viitoarele flageluri, stiute si nestiute? “Dupa 28 de saptamâni” imagineaza cum ar (re)actiona una din marile metropole ale lumii daca, într-o zi, un virus ucigas ar lovi umanitatea. Care pe care? La 4 ani de la succesul filmului “Dupa 28 de zile”, povestea epidemiei de turbare din Anglia continua în “Dupa 28 de  saptamâni”, un thriller SF în regia lui Juan Carlos Fresnadillo. Carantina a luat sfârsit si Fortele Speciale ale armatei americane, care au venit în ajutorul englezilor, declara ca virusul a fost învins, ordinea restaurata si procesul de reconstructie poate incepe. Refugiatii se întorc, familiile se reunesc… Nimeni nu banuieste cât de aproape e pericolul. E suficient ca un purtator al cumplitului flagel sa patrunda în noua comunitate pentru ca virusul turbarii sa se declanseze din nou. De data aceasta, cu si mai multa furie.

Medicii si soldatii americani aflati în misiune trebuie sa vegheze la reconstructia Londrei dupa iesirea din carantina si sa ia masurile necesare pentru ca virusul sa nu reapara. În centrul actiunii se afla o familie de supravietuitori care încearca sa îsi readuca viata la normal. Când izbucneste epidemia de turbare, Don, tatal, si sotia sa, Alice, se refugiaza într-o ferma. Nu sunt însa singurii care cauta acolo adapost si, curând, viata le este amenintata de prezenta unor purtatori ai virusului. Don îsi abandoneaza acolo sotia, nestiind ca ea este imuna la virus. Acum, Alice vrea sa se razbune pentru ca a fost lasata sa moara, iar fiul lor de 12 ani, Andy, convins ca familia sa e blestemata, nu stie ca imunitatea mostenita de la mama sa poate fi solutia la epidemia ucigasa ce a aruncat întreaga Anglie în haos.

Vor reusi, în cele din urma, sa anihileze virusul? Vom afla urmarind "Dupa 28 de saptamâni", acum în premiera absoluta pe DVD, care ne ofera drept bonus, în exclusivitate, scene taiate, comentariile regizorului Juan Carlos Fresnadillo si ale producatorului Enrique Lopez-Lavigne, “Alerta rosie”: realizarea filmului “Dupa 28 de saptamâni”, “Infectia”, “În toiul actiunii”, “Dupa 28 de zile”- consecinte: scena 1 “Evolutia”, “Dupa 28 de zile”- consecinte: scena 3, “ Masacrul” si trailer-ul filmului. Distribuit de Prooptiki România, filmul îi are în distributie pe Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner, Harold Perrineau, Catherine McCormack, Imogen Poots, Idris Elba si Mackintosh Muggleton. Pret recomandat: 49,9 RON.

Bucuresti, 3.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *