free download 78 travel guides written by experts

Dupa 17 ani, World Press Photo din nou la Bucuresti

După o absenţă de 17 ani, expoziţia World Press Photo, care cuprinde cele mai reuşite fotografii de presa din întreaga lume, va putea fi văzută din nou, la Bucureşti.

Vernisajul va avea loc în seara zilei de 17 mai, la noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, şi va cuprinde 350 de fotografii remarcabile, selectate de Fundaţia World Press Photo, cu sediul central la Amsterdam.

În România, evenimentul este organizat de Fundaţia Eidos, condusă de cunoscutul fotojurnalist Cristian Movilă, cu fotografii publicate în prestigioase reviste precum Naţional Geographic, Newsweek, The New York Times Magazine, Paris Match şi multe altele.

Cristian este cunoscut şi datorită campaniei “Unfinished Dreams”, care a pornit de la un impresionant foto documentar realizat la spitalul “Marie Curie”, în urma căreia a reuşit performanţa de a aduna 3,2 milioane de euro pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer.

Q2M este partener al evenimentului, şi va găzdui vernisajul prestigioasei expoziţii World Press Photo, în seara celei de-a doua zile a RoNewMedia – cel mai important eveniment dedicat industriei şi mediului digital organizat până acum la Bucureşti.

De altfel, în 18 mai, în a 3-a zi a evenimentului care va avea tema “Content and eCommerce”, cu ocazia vernisajului expoziţiei va avea loc şi un workshop dedicat fotojurnalismului şi jurnalismului visual în era digitală, la care va participa şi Cristian Movilă.

Detalii despre World Press Photo – un eveniment organizat până acum de 107 ori în 45 de ţări – se pot găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Bucuresti, 17.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *