Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Dunlop prezinta noua anvelopa AA la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Anvelopa Sport BluResponse AA îşi găseşte locul cel mai potrivit în cadrul celei mai emblematice curse de anduranţă din Europa

Dunlop anunţă astăzi că va expune cea mai recent anvelopă a sa Sport BluResponse AA, prima anvelopă a companiei ce obţine un scor AA potrivit noii scheme de etichetare impusă de Uniunea Europeană1, în cadrul emblematicei curse de 24 de ore de la Le Mans din Franţa. Cursa de 24 de ore de la Le Mans este cunoscută ca fiind una din cele mai vechi curse de anduranţă din lume, ce se ţine din anul 1923 şi până în prezent. Anvelopa concept, construită utilizând una din cele mai avansate tehnologii Dunlop pentru motorsport va fi folosită în primul rând în scopuri demonstrative şi ca bază pentru dezvoltarea de tip R&D (Cercetare şi Dezvoltare) de noi anvelope.

Anvelopa Sport BluRepsonse AA este un pas tehnologic major, ce livrează anvelope care obţin scoruri maxime la doi parametri cheie ai performanţei unei anvelope potrivit noilor prevederi impuse odată cu noua etichetă europeană pentru anvelope. Anvelopele Dunlop combină gradarea AA cu tehnologia Dunlop pentru anvelope ce are ca bază experienţa mărcii în motorsport.

Potrivit noii scheme de etichetare, noile anvelope Dunlop AA ating niveluri de top ale performanţei atât din punct de vedere al eficienţei consumului de carburant cât şi al aderenţei pe carosabil umed1. Ambii factorii sunt elemente cheie în motorsport, unde un consum de carburant eficient permite maşinilor de curse să ruleze mai mult, ceea ce este extrem de important în cursele de anduranţă, în care un consum scăzut şi o aderenţă solidă pe carosabil umed sunt factori decisivi pentru ca o maşină să rămână în cursă chiar şi în cele mai grele condiţii, precum cele cu ploaie densă.

“Astăzi aducem anvelopa Dunlop Sport BluResponse AA acasă, pentru a sta alături de anvelopele Sport Maxx RT şi Sport Maxx Race precum şi alături de oferta nostră de anvelope de curse slick extrem de avansate,” a spus Sanjay Khanna, Managing Director, marca Dunlop. “Introducerea noii etichete europene pentru anvelope ne-a provocat să livrăm o anvelopă care trăieşte în şi respiră spiritul Dunlop – anume acela al motorsportului – şi care respectă în acelaşi timp criteriile noii etichete ce este acum în perioada de introducere voluntară. Prezentarea anvelopei noastre Sport BluRepsonse AA este mărturia clară a abilităţilor noastre inginereşti de a livra o anvelopă cu adevărat sportivă, dar care are şi cele mai înalte scoruri pe noua etichetă UE pentru anvelope”.

Astăzi, inginerii Dunlop lucrează cu 50 de criterii pentru dezvoltarea anvelopelor, iar aceasta se va reflecta în informaţia furnizată despre fiecare produs în parte pe pagina de web a Dunlop şi în materiale informative printate din magazinele de distribuţie autorizată de anvelope. Deşi noua etichetă pune în lumină trei indicatori cheie ai performanţei, Dunlop vede în aceasta un important mijloc de informare ce trece prin toţi cei 50 de indicatori utilizaţi de marcă în evaluarea anvelopelor sale.

Eticheta standardizată pentru anvelope va fi obligatorie în Uniunea Europeană începând cu 1 noiembrie 2012 şi informează consumatorii cu privire la trei atribute cheie ale performanţei: eficienţa consumului de carburant, performanţa aderenţei pe carosabil umed şi nivelul zgomotului exterior. Nivelul zgomotului exterior este exprimat în decibeli, valoarea indicată aici fiind însoţită de unul, două sau trei unde sonore, unde o singură undă sonoră reprezintă cea mai silenţioasă anvelopă, iar trei unde reprezintă cea mai zgomotoasă anvelopă. Toate anvelopele vor purta acelaşi tip de etichetă începând cu 1 noiembrie 2012.

1
Anvelope testate potrivit cerinţelor stabilite prin Actul Normativ European 1222-2009 şi prin prevederile ce însoţesc procedurile de implementare.

Bucuresti, 14.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *