metalshow

Dumitru Toader, patronul Companiei Romina Furniture, a fost decorat

de catre Ambasadorul SUA la Bucuresti cu Premiul Antreprenorul lunii septembrie

Specializată în mobilier pentru copii, compania produce piese de mobilier 100% lemn masiv cu certificare internațională Greencard

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a decernat titlul de Antreprenorul lunii Septembrie domnului Dumitru Toader, patron al Companiei Romina Furniture, o companie 100% românească, specializată în mobilier pentru copii executat integral din lemn masiv. Ceremonia de premiere a avut loc astăzi la sediul companiei din satul Băldâna (județul Dâmbovița, la 30 kilometri de București).

Ambasada SUA la București oferă în fiecare lună câte un premiu de specialitate, Premiul pentru Antreprenorul lunii septembrie revenindu-i domnului Dumitru Toader, patronul Companiei Romina Furniture. Acest premiu vine ca o completare a lansării pe piața americană, când Winsor Peak Press, cea mai prestigioasă asociaţie americană de analiză a industriei mobilerului şi a produselor pentru copii, a menţionat mobilierul Romina Furniture, timp de 3 ani consecutiv, ca fiind cel mai bun din categoria mobilierului premium de pe piaţa americană.

Înființată în 2002, Romina Furniture promovează valoarea produselor româneşti pe o piaţă globală din ce în ce mai solidă, competitivă şi sustenabilă, lucru demonstrat de recunoașterea internațională, în special pe piața americană și piața chineză. Din 2008, unde s-a lansat ca un proiect de test, Romina este un brand din ce în ce mai cerut în magazinele de specialitate din SUA.

Brandul se remarcă printr-un design autentic european, dar care păstrează tradiția artizanilor români. Fiecare piesă de mobilier din colecţiile Romina este realizată cu atenţie la detalii şi conţine secrete de fabricaţie izvorâte din experienţa a trei generaţii de meşteșugari. Compania a fost preocupată, încă de la crearea sa, de garantarea excelenței nu doar prin design şi finisare, ci şi în ceea priveşte structura şi modul de asamblare a pieselor de mobilier. Preocuparea pentru siguranța copiilor se îmbină cu designul elaborat, dar suplu, precum și cu ergonomicitatea pieselor.

Mobilierul este funcțional, silențios, creat integral din lemn masiv de fag, tratat fără chimicale. Nu folosește deloc PAL sau MDF în procesul de fabricaţie, de aceea produsele Romina nu conţin formaldehyde. Piesele Romina sunt speciale şi pentru că sunt foarte rezistente, solide, rezistă la încărcare, mutare, la variaţiile de temperatură şi umiditate. Compania utilizează exclusiv lacuri şi vopseluri pe bază de apă, certificate internaţional ca nefiind toxice, asigură un finisaj cu ceară de albine, o asamblare impecabilă, glisiere germane, opțiune pentru lac parfumat și pictarea la comandă în colaborare cu artiști plastici români.

“Bunicul meu obișnuia să spună că lemnul nu este un material, ci un suflet. Aceasta este mobila pe care noi o creăm. Designul autentic european şi execuţia de clasă împreună cu profunda înţelegere a valorilor familiei, a stilului de viaţă şi aspiraţiilor acesteia se adaugă tradiţiei şi experienţei noastre în arta prelucrării lemnului. În contextul premiului oferit de Ambasadorul Statelor Unite ale Americii pentru cel mai bun producător de mobilă pentru copii din SUA și România, sper ca acest eveniment să arate pasiunea și angajamentul pe care le-am investit în universul mobilierului pentru copii. Dorim ca Romina Furniture să devină un reper unanim apreciat al calității mobilierului românesc pe plan internațional", a declarat Dumitru Toader, General Manager al companiei.

DESPRE ROMINA:
· Design autentic european, dar care păstrează tradiția artizanilor români.
· Design actual, dar cu linii atemporale, printr-un mix unic de seducţie şi serenitate atemporală. Este marca stilistică ROMINA
· Promovarea mobilierului autentic, cu personalitate și o profundă înțelegere a valorilor familiei
· Designul mobilierului Romina este proiectat cu un accent special pe siguranta copiilor
· Deține certificarea internațională Greencard (Children & Schools)
· Asamblare solidă, mobilier proiectat să reziste 3 generații
· Design creativ, posibilitatea alegerii și combinării unei game largi de culori și nuanțe cromatice
· Arta mobilierului: opțiunea de a alege o întreagă gamă de teme plastice, realizate de artişti plastici români
· Personalizare nelimitată a modelelor și finisajelor, în funcție de dorințele și preferințele clientului
· Mobilier care crește o dată cu copilul
· Mobilier Eco-friendly, exploatarea lemnului având loc controlat.

www.rominafurniture.ro

Bucuresti, 29.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *