free download 78 travel guides written by experts

Dumitru Dragomir – noul director financiar al Albalact Alba Iulia

Albalact Alba Iulia, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa lactatelor din România, continuă să-şi reorganizeze echipa de management, cooptând un nou profesionist în ierarhia de vârf. Dumitru Dragomir, finanţist cu experienţă în industria FMCG şi nu numai, este de astăzi noul director financiar al companiei Albalact.
Dumitru Dragomir a venit în echipa de conducere a Albalact cu o expertiză financiară solidă acumulată în ultimii ani ca director financiar la două companii multinaţionale importante – Artima SA (Enterprise Investors) şi MOL Romania. Ceea ce l-a făcut câştigător pentru funcţia de director financiar la Albalact este, însă, şi experienţa sa de lungă durată în industria FMCG – a ocupat mai multe poziţii manageriale şi de supervizare în departamentele financiare ale Ursus SA şi Companiei de Bere România SA, iar în ultimul an a administrat financiar un important lanţ de supermarket-uri, preluat recent de Carrefour – Artima SA.

„Ne dorim cu adevărat să avem un management profesionist, european, pentru că Albalact a crescut mult şi va continua să crească, respectând principiile moderne ale unei ierarhii profesionale bine structurate. Fără o echipă de management bună nu putem continua planurile de dezvoltare stabilite pentru anul acesta. Căutăm să ne clădim strategiile cu oameni care ştiu ce înseamnă industria FMCG în România şi mai ales care ştiu cum să găsească oportunităţile de dezvoltare. Sunt convins că am făcut o alegere bună pentru funcţia de director financiar”, declară Traian Simion, directorul general al Albalact Alba Iulia.

Finanţist prin educaţie, Dumitru Dragomir a absolvit, în 1994, Facultatea de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice, urmând apoi studii aprofundate în management financiar şi administrare. Curând va absolvi cursurile ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), cea mai importantă organizaţie mondială a profesioniştilor contabili.

Din anul 2007 şi până recent, Dumitru Dragomir a fost responsabil cu toate activităţile financiare, legale, de resurse umane şi IT în cadrul companiei Artima. Una dintre experienţele financiare cu greutate a fost, însă, de departe funcţia de director financiar al MOL Romania – companie de comercializare a carburanţilor. În perioada 2004 – 2007, Dumitru Dragomir a administrat toate activităţile financiare şi de achiziţie ale firmelor din grupul MOL Romania.

În compania Albalact, Dumitru Dragomir va coordona obiectivele strategice, operaţionale şi tactice pentru departamentul financiar, având sub conducere o echipă de 18 specialişti.

„Am convingerea că, alături de ceilalţi colegi, vom dezvolta un departament financiar puternic – un partener cheie pentru celelalte departamente – adaptat la cerinţele de flexibilitate impuse de industria FMCG şi de dinamica accelerată a evoluţiei companiei în perioada următoare”, spune Dumitru Dragomir, noul director financiar al Albalact.

Noua mutare în echipa de management a Albalact vine la scurt timp după numirea în funcţia de director general a lui Traian Simion, cel care timp de doi ani şi jumătate a dezvoltat echipa de vânzări şi strategiile de marketing ale companiei în calitate de director comercial.

Albalact se află în prezent printre primii cinci producători de lactate din România. Potrivit analizelor MEMRB, Albalact este lider de piaţă pe segmentul laptelui proaspăt pasteurizat cu laptele Zuzu şi mai este lider de piaţă cu untul de masă Albalact. Laptele UHT Fulga a adus companiei Albalact poziţia doi pe segmentul UHT. Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu şi De Albalact.

Bucuresti, 05.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *