free download 78 travel guides written by experts

Duminica, la PRO TV, „Romania, te iubesc!”, intre sacrificiu si reusita

Duminică, 18 mai, de la 18:00, “România, te iubesc!” prezintă două cazuri impresionante, primul al celor care au iluzia succesului material în afara ţării, cu preţul sacrificării vieţii de familie, şi al doilea al celor care au obţinut un real succes în România.

Primul reportaj, realizat de Anca Nastasi, aduce în prim plan greutăţile românilor plecaţi să muncească în străinătate, în special cazul femeilor care lucrează în domeniul îngrijirii bătrânilor. Cei mai mulţi au iluzia stabilităţii financiare, obţinând salarii bune şi ajutându-şi familiile din ţară. Însă materialul arată şi cealaltă faţă a acestei situaţii, văzută prin ochii celor plecaţi şi prin cei ai familiilor lor. Ajunşi acolo, mulţi dintre români nu sunt trataţi corespunzător şi muncesc din greu, departe de cei dragi.

Alex Dima a realizat al doilea material din ediţia de duminică, prezentându-l pe Dimitrie Muscă, un inginer din Curtici care a revoluţionat conceptul de CAP. Povestea lui începe în 1987, când a ajuns preşedintele Cooperativei Agricole de Producţie (CAP) din oraş, cea mai slabă, la acea vreme, din vestul ţării. În scurt timp, a reuşit să aducă CAP-ul pe profit şi le-a făcut lucrătorilor o brutărie şi o cantină, atrăgându-i de partea lui.

După aceea, în 1990, oamenii i-au dat CAP-ului condus de inginerul Muscă pământurile, iar ei au rămas acţionari. Domnul Muscă le-a răsplătit încrederea, transformând firma într-o companie care aduce profit. CAP-ul s-a transformat în CAI (Combinat Agroindustrial), devenind prima firmă agricolă privată din ţară. Până acum, compania a adunat 3500 de acţionari, cu 7500 de hectare, deţinând câmp, fermă de vaci, complex de porcine şi 35 de magazine de desfacere. În prezent, combinatul a ajuns la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro pe an.

“România, te iubesc!” este o emisiune marca Ştirile PRO TV, prezentată de Cristian Leonte şi difuzată în fiecare duminică, de la 18:00. Echipa Ştirilor PRO TV îşi propune cu fiecare ediţie să facă dezvăluiri românilor şi să le arate realitatea din spatele problemelor sociale din ţară.

Duminică de duminică, timp de 60 de minute, Cristian Leonte si corespondenţii speciali Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu şi Rareş Nastase, aduc în atenţia telespectatorilor anchete, reportaje de culise, interviuri şi analize complexe.

PRO TV este recunoscut pentru reportajele sale cu caracter social, fiind prima televiziune est-europeană care a câştigat un premiu Emmy pentru campania “Tu ştii ce mai face copilul tău?”.

Bucuresti, 16.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *