free download 78 travel guides written by experts

Dulcea mea răzbunare

Uneori există un motiv bun ca să fii diabolică
Jane Fallon
Editura Trei

Ce faci atunci când, după 18 ani de căsnicie, descoperi că soțul te înșală?

Paula decide să se răzbune. Nu vă faceți griji. Nu dorește să își rănească fizic soțul. Dar plănuiește să îl facă să se reîndrăgostească de ea astfel încât, atunci când el îi va cere să rămână împreună, ea să îl refuze, iar el să regrete acest lucru.

„Vreau să-l fac pe soţul meu să se îndrăgostească din nou de mine. Să vă explic. Acesta nu este un exerciţiu inspirat de gloriosul matriarhat din anii ‘50. N-am citit niciun articol din revistele pentru babe, gen «Douăzeci de metode prin care să-ţi păstrezi bărbatul». Nimic n-ar putea fi mai departe de adevăr. Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viaţa mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă. Să nu-şi spună, pur şi simplu: «A, ce bine!» Vreau să-l doară!“

Dulcea mea răzbunare

Paula și Robert s+au cunoscut în timpul lecțiilor de teatru. Amândoi și-au dorit să fie actori, dar Robert este acum actorul de succes al familiei. Când Paula a rămas însărcinată, au decis că el își va continua cariera, ea va avea grijă de copil, iar când va putea, se va concentra și ea pe cariera de actriță.

Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, așa că Paula a rămas mereu actriță doar cu pregătirea.

Iar acum joacă rolul cel mai important din viața ei. Pentru că nu este ușor deloc să pretinzi că nimic nu s-a schimbat, să te porți ca și când totul e la fel ca întotdeauna, deși știi că viața ta nu va mai fi niciodată la fel.

RECOMANDAM:  Frida

Paula lucrează la o patiserie. La vânzări. Fiindcă nu s-a mai îngrijit, Paula e acum o femeie grasă, după cum e ea însăși se caracterizează.

Așa că primul pas spre a-l face pe Robert să se reîndrăgostească de ea este să piardă câteva kilograme.

În paralel, Paula decide să afle mai multe despre cea cu care Robert o înșală – Saskia. Suprinzător, cele două par a deveni prietene bune.

Cum se va termina această poveste vă las să aflați din roman.

Dulcea mea răzbunare are o construcţie interesantă. Prima parte cuprinde relatarea întâmplărilor din perspectiva Paulei. Urmează apoi capitole în care acţiunea este prezentată din perspectiva Saskiei. Ulterior, perspectivele alternează mult mai rapid. Acţiunea devine alertă, ritmul acţiunii ascendent – astfel încât niciun cititor nu va lăsa cartea din mână până nu va afla cum se încheie răzbunarea Paulei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *