metalshow

dufa DEUTEK a semnat achizitia a 100% din actiunile companiei

Bengoss Comimpex SRL, unul dintre principalii producatori de mortare uscate de pe piata romaneasca

Compania düfa DEUTEK a semnat achizitia intregului pachet de actiuni al companiei Bengoss Comimpex SRL, ce comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, ca urmare a unei tranzactii in valoare de 18.9 milioane euro. Suma va fi virata vanzatorului in doua transe, una acum si cea de-a doua peste 2 ani. In urma semnarii achizitiei actiunilor Bengoss Comimpex SRL, düfa DEUTEK isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei traditionale de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi.

"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Acum vom putea oferi partenerilor nostri de afaceri solutii de materiale de constructii extinse si pe categoria mortarelor uscate. Impreuna cu echipa de management a Bengoss Comimpex tintim pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri pe aceasta categorie de produse. Pe termen lung intentionam sa investim in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex pentru a putea exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania", a declarat Bruno Negoita, director general düfa DEUTEK SA.

“Dupa cateva luni de negocieri am realizat ca düfa DEUTEK, si implicit fondul de investitii Advent International, este un partener potrivit si capabil sa construiasca mai departe pe ceea ce am cladit eu. Am decis sa fac tranzactia. Predau stafeta. Compania mea va fi pe maini bune! Le urez succes noilor proprietari si stiu ca vor reusi sa duca mai departe visul meu de a face din Bauleiter unul dintre primii 3 jucatori de pe piata de adezivi si mortare din Romania”, a precizat Cornel Stan, fondator al companiei Bengoss Comimpex.
       
Domnul Cornel Stan va ramane un apropiat al companiei si va ocupa o pozitie de consultant strategic in probleme de management.
       
“Investim in companii care sunt sau care vor sa devina lideri de piata, iar proiectele noastre de pana acum ne-au demonstrat ca am urmat o cale de succes. Suntem siguri ca si aceasta investitie va fi una de succes, un proiect promitator in care vom investi atat cunostintele adunate in domeniul pietei materialelor de constructii (prin investii precum Ceramica Iasi, düfa DEUTEK, Bolix Polonia – producator de top european), cat si competentele de management pe care le-am dezvoltat pe piata romaneasca”, a declarat Emma Popa Radu, Director al Advent International Romania.

Pentru aceasta tranzactie, echipa Advent a fost consiliata de Ernst & Young (financiar si taxe), CMS Cameron McKenna (juridic), Tax House (structurare fiscala), Dataroom Projects (due diligence si negocieri) si WS Atkins (mediu).  Salcianu Attorneys at Law a oferit consultanta juridica vanzatorului.
 
Semnarea achizitiei acestui jucator permite companiei düfa DEUTEK SA sa intre cu dreptul pe un segment tehnologic nou si sa furnizeze un portofoliu  complet de materiale de constructii conform standardelor inalte cu care deja si-a obisnuit clientii. Se urmareste, de asemenea, inregistrarea unei cifre de afaceri cumulate de 65-70 milioane euro in 2009 si ocuparea unei pozitii de top pe noul segment de piata in maximum doi ani.

Compania Bengoss Comimpex SRL este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii. Compania dispune de o capacitate de productie moderna, bazata pe tehnologii si echipamente de ultima ora care corespund celor mai exigente standarde germane.

In acest moment, düfa DEUTEK este sinonima cu calitatea germana pe piata de vopsele si este recunoscuta ca atare nu doar de consumatori ci si de partenerii de afaceri. Este leaderul pietei de acoperiri decorative din Romania, cu o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata de aproximativ 16%. Printre marcile de succes ale companiei se numara düfa DEUTEK, SuperWeiss si Danke!. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *