tech week
Shadow

Dublu podium GTLM pentru MOTUL BMW M8 GTE la Watkins Glen – Turner Motorsport câştigă la clasa GTD

Bucureşti/Watkins Glen. Trei modele BMW au urcat pe podium în cursa a treia a acestui sezon din Cupa Michelin de Anduranţă, care face parte din Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar. În categoria GTLM, John Edwards (SUA), Jesse Krohn (Finlanda) şi Augusto Farfus (Brazilia) au terminat pe locul al doilea cu #24 MOTUL BMW M8 GTE la “Six Hours of the Glen” de la Watkins Glen (SUA).

Ei au fost urmaţi la sosire de către coechipierii BMW Team RLL, Connor De Phillippi (SUA), Bruno Spengler (Canada) şi Philipp Eng (Austria), pe locul al treilea cu a doua maşină a echipei. Turner Motorsport a obţinut victoria în clasa GTD. Bill Auberlen, Robby Foley (ambii SUA) şi Aidan Read (Australia) s-au impus cu #96 BMW M6 GT3.

Cu aproximativ o oră rămasă din cursă, o neutralizare cu steag galben a compactat din nou plutonul, ceea ce a dus la un final interesant. În clasa GTLM, cele două MOTUL BMW M8 GTE urmăreau modelele Corvette din frunte.

Watkins Glen (USA), 27th June 2021. IMSA WeatherTech SportsCar Championship, BMW Team RLL, podium, Bruno Spengler, John Edwards, Connor De Phillippi, Jesse Krohn, Augusto Farfus, Philipp Eng

Edwards a reuşit o manevră curajoasă de depăşire pentru a ocupa locul al doilea, pe care l-a păstrat până la final şi a încheiat în spatele #3 Corvette victorios. De Phillippi s-a impus în faţa celui de-al doilea Corvette cu puţin înainte de sosire şi a terminat pe poziţia a treia şi s-a alăturat coechipierilor săi pe podium.

Turner Motorsport a obţinut victoria datorită unui pit stop final programat perfect. Ultima neutralizare a venit la scurt timp după ce Auberlen a preluat volanul. Drept urmare, #96 BMW M6 GT3 s-a aflat în fruntea plutonului GTD. Auberlen a început să îşi extindă avantajul, pe care l-a apărat confortabil până la final. Victoria îi face pe Auberlen şi Foley să îşi menţină poziţia de lideri în clasamentul general al clasei GTD din seria IMSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.