free download 78 travel guides written by experts

Drept la replica

Prefectul a depus amendamente la Senat pentru cainii strazii

“Eutanasoaie” loveste iar. Mediatic, bineinteles. El stie ca dupa fiecare declaratie a sa la adresa cainilor, presa sare amabila si ii duce vorbele pana departe! Astfel, el castiga doar imagine si capital politic. Fara campanie, fara afise, gratis. Se pregateste chiar sa candideze ca primar la sectorul 5. (Ieri am avut bucuria sa fi fost ultima zi a sa la prefectura, caci a demisionat) !

Nu are calitatea legala sa depuna amendamente la o lege in Parlament (prefectul este doar reprezentantul Guvernului in teritoriu), dar depune (a depus ieri) amendamente in Senat la legea pentru caini, PL 912/2007, erijandu-se iarasi in specialist.

“ONG-urile sa nu apara DOAR la TV”! tuna d-l fost-prefect. Pe langa faptul ca NU prea aparem la tv, ii recomandam si lui acelasi lucru. Sa stea acasa! Nu este de meserie, nu se consulta, are doar de transmis un mesaj politic. Vinde oamenilor iluzia ca ii ajuta (sa nu mai fie muscati) si el stie sigur ca va castiga voturi. Sunt solutii irealiste, irealistice de-a dreptul. Intreg PDL-ul vinde dealtfel gogosi (denumite “solutii”), mimand grija de oameni. Miza: voturile. Dealtfel, ONG-urile si iubitorii de animale se pregatesc in cateva zile sa dea in judecata PDL-ul pentru tot ce a facut impotriva cainilor si a oamenilor.

Astfel:
-a tinut in loc cel mai bun proiect legislativ pentru caini, cel al STERILIZARII, care e in Parlament de 5 ani si nu a fost votat nici pana azi
-a promovat proiectul legislativ al eutanasiei, care a fost respins de Curtea Constitutionala
-a instigat la crima impotriva animalelor si la nerespectarea legii 9/2008, legea de protectie. (Dupa fiecare astfel de aparatii prefecturale au fost valuri de caini otraviti)
-a incercat sa faca rost de bani iliciti pe spatele cainilor (banii de la stat alocati administratiilor pentru caini din cadrul primariilor, conduse de clientela sa politica si nu de iubitori de animale)
-a incercat sa ne faca sa credem ca un caine in adapost costa 370 de lei, cand lui i se aloca o suma infima, astfel incat avem peste tot in adaposturi numai caini “piele si os”, fara blana, cu nasul curgand, bolnavi viral, imbolnaviti de conditii sordide
-a vandut iluzii pentru a castiga voturi
-a incalcat tratatele si normele internationale
-a desfasurat o campanie mincinoasa de strangere de semnaturi
-a determinat intentionat inmultirea cainilor strazii, prin propuneri ineficiente, cu scopul de a castiga bani
-a instigat la ura impotriva ONG-urilor pe care le-a acuzat de coruptie si de neimplicare.

Nu mai putem rabda. S-a umplut paharul! Au profitat cu totii ca suntem prea ocupati ca sa le raspundem.

Aproape toti ONG-istii fac un voluntariat atroce, nesalarizati de nimeni. Unii dintre colegii nostri nu au nici macar ce pune pe masa de Paste! ! Asta desi muncesc din zori si pana noaptea. Legenda ONG-urilor “pline de bani” este vanduta tot de oameni ca prefectul, de autoritati dornice “sa arunce pisica” in alta curte decat a lor, ca nu cumva sa se studieze fenomentul de absorbtie ilegala a fondurilor de stat. in buzunarele lor.

Dar sa vorbim de “adaposturi”. D-l prefect recomanda in amendamentele depuse ieri, precum un “iluminat“, ca toti cainii maidanezi din Romania sa fie “dusi in adaposturi”, nici mai mult, nici mai putin! Nu suntem de acord cu aceasta parere, din urmatoarele motive:
1. COSTURILE URIASE. Bucurestiul are 40.000 de caini. Un adapost cu 40.000 de caini costa 700.000 euro, respectiv 3.000.000 lei/lunar. Cine are acesti bani? Primaria nu. Acestia sunt aproape toti banii alocati pe un an de la buget pentru caini. Are d-l prefect bani pentru acesti caini???? Dar cine are? ONG-urile nu au! Ele nu primesc fonduri nici de la primarii, nici de fondurile europene (nu exista fonduri pentru caini), nici de la societatile comerciale (care nu sponsorizeaza), nici de la iubitorii de animale (saraciti de numarul mare de animale in care investesc continuu). Atunci de unde sa aiba ONG-urile bani??? Solutia este irealista. D-l prefect stie ca este irealista, dar mai stie cu siguranta ca cea mai mare parte din banii alocati adaposturilor de la buget va ajunge in buzunarele partidului. Mai ales in campanie electorala pentru afise! (Oare de ce brusc in fiecare an de campanie electorala toti primarii isi amintesc brusc de caini???)
2. MORTALITATEA. Adaposturile de stat din tara sunt adevarate “lagare de exterminare”. Toti iubitorii de animale cu experienta o pot confirma. Hingherii pun caini mici cu caini mari la un loc (se bat de la mancare), caini bolnavi stau cu caini sanatosi, pe ciment ud, unde sunt manipulati numai cu crosa, neprimind uneori nici apa. (Un preot din Neamt s-a dus sa-si caute cateaua in adapost si a vazut ca nici un caie nu avea apa. Innebunit, s-a dus la rau si le-a adus apa. La Botosani iubitorii relateaza ca “maidanezii din padocurile primariei stau flamanzi de cel putin doua saptamani si paznicii confirma ca nu le-a adus nimeni de mancare”. In adaposturi mortalitatea este uriasa, cainii luand boli virale cumplite unii de la altii, precum jigodia (prin rasuflare), tusea de canisa, parvoviroza, hepatita, raia (prin atingere). Dupa 5 luni de adapost, asta in caz ca mai are “norocul” sa traiasca, orice caine este numai “piele si os”, fara blana, cu ochii dusi in cap, plini de urdori, nasul plin de mucozitatii si tuseste. La adapostul din Botosani s-au imbolnavit peste noapte toti cainii din adapost (in jur de 200) si au fost “eutanasiati” de un “doctor”. Ca sa nu mai spunem ca nimeni nu este lasat sa viziteze cainii din adapostul sectorului 1, pe motiv ”ca au fost discutii pe internet despre conditiile sale proaste”.
3. DISPARITIA. Alt motiv pentru care nu suntem de acord cu adaposturile. Sunt omorati pe ascuns! “Un adapost” privat al unui SRL din Mogosoaia are contract cu primaria Buftea sa ia toti cainii din Buftea (care sunt in jur de 1000) in spatiul sau cu 200 de locuri. Si tot ia, si tot ia, ca intr-o manusa fermecata. Sau ca in “casuta din padure unde aveau casa doi pitici, vine pupaza si spune: vreau sa stau si eu aici, pup-pup-pup, pup-pup-pup, vreau sa stau si eu aici”…. (Doar adapostul primeste pentru un singur caine prins si cazat 500 de lei noi de la primarie!). Ia si tot mai incape, ia si tot mai incape. Este lesne de inteles ca unii sunt omorati pe ascuns pentru a face loc celorlalti si unor sume oneroase in buzunar.

Si alte si alte cazuri…

Adaposturile nu rezolva problema. Cainii strazii provin din puii aruncati din curti. Cata vreme oricine poate arunca pui, vor fi caini pe strada. Proiectul legislativ PL 912/2007 ar rezolva aceasta situatie si ar obliga proprietarii de caini sa-i sterilizeze si sa nu mai abandoneze pe strada, dar este boicotat de PDL sa zaca in Parlament. Pentru a fi caini pe strada. Pentru a se aloca pentru ei bani de la buget. Pentru a fi deturnati.

Din pacate, nici adaposturile iubitorilor de animale nu au conditii adesea, avand ca motiv principal saracia,. Ele nu au nici ingrijitori suficienti, nici mancare corespunzatoare (adeseori bazata pe mancare expirata de la magazine). O inima mare nu este dublata intotdeauna de puterea de a rezolva o problema spinoasa! ADAPOSTURILE NU SUNT O SOLUTIE PENTRU ROMANIA!

Mai propune d-l prefect “ca sa fie omorati toti cainii agresivi”, incalcandu-se legea 9/2008. Noi nu avem “etologi” (specialisti in comportamentul animalelor) in Romania care sa se pronunte daca sunt agresivi sau nu. Orice reclamagiu poate depune o cerere ca sa se ia cainii “agresivi” din fata casei, fara sa a fi insa agresivi. Cine verifica?. Adeseori hingherii se duc la reclamatii si iau cainii cei mai blanzi caci stau usor la prins si nu isi mai bat capul cu ceilalti. Comportament agresiv este determinat si de haita (multi nefiind agresivi in mod separat, ci numai impreuna, luandu-se unii dupa altii precum niste copii, mai usor predispusi “sa faca prostii” in grup, decat separat. Noi dorim sa se ia cainii care musca din strada, dar sa nu se duca in lagarele de exterminare ale primariei! Ii vrem in curtile oamenilor pe post de caini de paza sau in tarcuri pe langa bloc.

Iata cum un om, Prefectul Capitalei, mai rau face, mai multi caini pe strada aparand din cauza lui, mai multi oameni fiind muscati. Sa lase specialistii sa se pronunte! Specialistii nu vor caini pe strada ! Ei au solutii bune, rapide, necostisitoare!! Din pacate nici o primarie nu pune in practica cap-coada ce propun specialistii.

Bucuresti, 12.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *