metalshow

Dramaturgul Doug Wright vine la Jurnalul Cultural

Aflat în România cu ocazia premierei spectacolului său „Sunt propria mea soţie” la Teatrul Odeon, dramaturgul american Doug Wright va fi invitatul special al Jurnalului Cultural din 16 februarie 2007. De la ora 22.30, el va sta de vorbă cu prezentatoarea Andra Gavril despre prezenţa sa în România şi despre punerea în scenă a celei de-a doua piese ale sale pe scena Odeonului de la noi.
    
Piesa lui Doug Wright, „Sunt propria mea soţie”, care a primit premiile Tony şi Pulitzer în 2004, va avea premiera sâmbătă, 17 februarie, şi duminică, 18 februarie, în prezenţa autorului.

 

Doug Wright este pentru a treia oară în România. Prima dată a sosit în 2005 pentru a asista la premiera spectacolului său „Marchizul de Sade”, iar în 2006, a vizitat din nou Teatrul Odeon în cadrul proiectului de schimb teatral americano-român. Doug Wright este membru al The Writers Guild of America, în 2004 fiind recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră de către Academia Americană a Artelor şi Literelor.

În fiecare ediţie a sa, Jurnalul Cultural are în studio câte o personalitate a lumii culturale care comentează un subiect al zilei dintr-o paletă foarte largă de evenimente. Printre cele mai importante nume care au răspuns invitaţiei Jurnalului Cultural în ultima vreme se numără: Marcel Iureş, Maia Morgenstern, violonistul Edvin Marton, dramaturgii ruşi Vladimir şi 
Oleg Presniakov, Horia Roman Patapievici, Luca Piţu, Cristi Puiu, Alexander Hausvater, David Esrig, Ferruccio Soleri sau Krzysztof Zanussi. Principala ediţie a Jurnalului Cultural intră în casele telespectatorilor în transmisiune directă de la ora 22.30. Prezentatorii pe care deja îi cunoaşteţi – Adriana Titieni, Andrei Bărbulescu şi Andra Gavril – aduc, zi de zi, 30 de minute de ştiri culturale.

Bucuresti, 15.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *