tech week
Shadow

Dragostea in spaniola

Dragostea in spaniola Editura ALLFA

Da, lipseste autorul cartii de mai sus pentru ca nu avem de-a face cu un autor, ci cu opt. Iata asadar un volum de proza scurta: opt autori spanioli care ne invita intr-o calatorie in Spania secolului al XIX-lea prin intermediul unor povestiri ce au in centru dragostea.

Volumul merita aprecieri pentru mai multe aspecte: pentru reunirea unor scriitori spanioli emblematici, cu proze scurte eclectice, pentru informatiile pretioase despre fiecare autor oferite inainte de povestirea selectata si pentru axarea pe o zona aparte – iubirea – oferind insa cititorilor scrieri care ne invita in Spania acelor vremuri, cu obiceiurile si regulile sale in zone variate.

Cititorii vor descoperi, cu placere cu siguranta, prima nuvela politista in cadrul acestui volum, o povestire fantastica (da, cu personaje de basm), povestiri cu ironie sau cu tandrete, proze scurte ale unor romancieri faimosi, autori speciali – unii propusi la Premiul Nobel pentru Literatura – cu idei si povesti deosebite: de la povestea politista captivanta la domnul care este indragostit de femei din multe medii si care, ciudat sau nu, reuseste sa descopere dragostea interactionand cu o calugarita (veti vedea cum ajunge in acest mediu); de la jocurile unor soti si pana la modul in care o vaduva poate intoarce totul in favoarea sa.

Un volum interesant in care fiecare povestire devine o bijuterie, o oportunitate de a descoperi un autor, iar intregul devine usa catre Spania secolului al XIX-lea si catre dragoste sub multele sale forme si in medii variate.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published.