free download 78 travel guides written by experts

Dragostea. Gene egoiste, chimie sau romantism

Dragostea. Gene egoiste, chimie sau romantismRichard David Precht
Editura Litera

Este greu, daca nu imposibil, sa explici dragostea. Richard David Precht incearca sa ofere insa raspunsul la intrebarea "Ce este dragostea?" axandu-se pe comportamentul sexual si social si incercand, in acelasi timp, sa ii ajute pe oameni sa inteleaga resorturile din spatele unor comportamente pe care le consideram firesti. In acest demerts, Precht face apel la o seama de informatii din diverse domenii, de la biologie la filosofie, de la sociologie la chimie si psihologie considerand ca nu ar trebui sa fie prapastia care exista momentan intre stiintele sociale si cele ale naturii atunci cand vine vorba despre dragoste si analiza ei.

"Aceasta este o carte despre femei si barbati. Si despre ceva foarte frumos si rar care se poate intampla intre ei – dragostea. Dragostea este cea mai indragita tema a omului." (p 9)

"Primele cinci capitole se ocupa de principiile biologice si culturale ale rolului nostru sexual. De unde provin aceste caracteristici si proprietati? (…) In partea a doua, de la Capitolul 6 pana la Capitolul 10, este vorba chiar despre dragoste. Mai intai dragostea este analizata din punct de vedere biologic. (…) Ce se intampla, de fapt, in creierul nostru cand iubim? (…) In acelasi timp vom arata ca cele mai importante deosebiri dintre barbati si femei au mai putin de-a face cu chimia si mai mult cu ideile preconcepute despre sexe (Capitolul 7) si cu influentele din copilarie (Capitolul 8). … dragostea, asadar, nu este pe deplin altruista (… Capitolul 9). (…) Dragostea este un joc cu asteptarile sau mai corect cu asteptari la care ne asteptam (Capitolul 10). (…) De ce a devenit asa importanta pentru noi dragostea romantica? (Capitolul 11) Si exista inca dragoste "adevarata", in conditiile in care tot ce tine de romantism a devenit mai mult un obiect de consum? (Capitolul 12) O privire asupra dificultatilor cu care se confrunta astazi viata de familie (… Capitolul 13). La final se afla un scurt bilant asupra originii si problemelor care inconjoara acest sentiment incontrolabil (Capitolul 14)." (pp 15-16)

Iata asadar un demers interdisciplinar care incearca sa desluseasca originele dragostei, factorii care o influenteaza si cum rezista aceasta in zilele noastre.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *