metalshow

Dragos Dinu devine partener al Link Resource

Piaţa serviciilor de consultanţă specializată pentru industria de sănătate ar putea creşte în 2009

Dragoş Dinu, unul dintre cei mai experimentaţi executivi din industria farmaceutică, devine începând din luna decembrie 2008 partener al Link Resource. Astfel, compania coordonată de Nicolae Voiculescu, cu o structură  “one-stop-shop”, unică pe piaţa din România, acumulează la acest moment peste o jumătate de secol de experienţă în industria farmaceutică şi cea a serviciilor medicale.

“Am găsit în parteneriatul cu Link Resource şi, implicit cu Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), posibilitatea de a utiliza într-un registru mai larg şi la un alt nivel, experienţa acumulată în atâţia ani petrecuţi în industrie, într-un context economic provocator”- spune Dragoş Dinu. Dinu are mai mult de 16 ani de experienţă în management, din care 13 ani de experienţă în industria farmaceutică, participând din poziţia de CEO la construcţia liderului pieţei de distribuţie şi retail din industria farmaceutică, numele său fiind strâns legat de ascensiunea mărcilor Sensiblu şi Mediplus şi listarea A&D Pharma pe bursa din Londra.

Link Resource oferă servicii integrate de consultanţă şi execuţie industrială şi legală în domeniile medical şi farmaceutic, prin echipa proprie, consolidată în jurul unui nucleu foarte specializat şi prin alianţă strategică cu NNDKP.

În 2008 compania şi-a crescut echipa la peste 30 de consultanţi şi a realizat 10 proiecte integrate, pentru 7 clienţi din industria farmaceutică şi a dispozitivelor medicale.

Link Resource apreciază că în anul 2009 piaţa serviciilor de consultanţă integrată în domeniul sănătăţii va înregistra o creştere, în pofida estimărilor pesimiste privind mediul economic general.

“În 2009 companiile vor avea nevoie de strategii flexibile pentru a face faţă neprevăzutului şi de expertiza atrasă care să completeze capacităţile existente intern, mai mult decât până acum. Pentru a face estimări mai precise ar trebui să ştim ce strategie vor adopta autorităţile. Nu avem nevoie însă de nici o altă dată pentru a spune că, fără o atenţie sporită  în domeniul  sănătăţii, 2009 va debuta  cu aceleaşi sincope cu care ne-am obişnuit”- spune Nicolae Voiculescu, fondatorul Link Resource şi artizanul alianţei strategice cu NNDKP, împreună cu Ion Nestor.

Direcţiile de creştere sunt dependente, în primul rând, de strategia aleasă şi de priorităţile ce vor fi definite de noile autorităţi din domeniul sănătăţii. Dacă acestea vor avea în vedere stimularea mediului privat, în sensul degrevării unei părţi din presiunile existente pe sistemul public de sănătate, atunci premisele optimizării calităţii serviciilor medicale vor fi întrunite, implicit determinând creşterea nevoii de expertiză specializată. O altă direcţie de creştere ar putea veni din necesitatea companiilor din piaţa serviciilor medicale şi cea farmaceutică de a-şi recalibra activitatea şi de a-şi regândi modelul operaţional pentru a răspunde contextului economic global. Pentru a-şi asigura dezvoltarea, acestea vor recurge la resurse specializate din afara companiilor. De asemenea, Link Resource consideră că în contextul economic actual se vor accelera procesele de fuziuni şi achiziţii, care vor necesita suport specializat pe toate componentele: operaţional, legal, fiscal, proprietate intelectuală etc.

Link Resource este o companie românească de consultanţă legală, management şi execuţie în industria medicală şi farmaceutică. Principiul după care se ghidează compania  este cel al  unui  “one-stop-shop”, care oferă serviciile prin echipa proprie, consolidată în jurul unui nucleu foarte specializat şi alianţa strategică realizată cu NNDKP. Structura actuală a companiei include pe lângă cei  4 parteneri, 12 consultanţi seniori şi o reţea de alţi peste 30 de consultanţi, care acoperă întregul ansamblu de specializări necesare companiilor din industria de servicii medicale şi respectiv farmaceutică.

NNDKP este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din peste 115 de avocaţi, un staff de 75 de angajaţi, birouri la Bucureşti, Timişoara şi Braşov şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România. Divizia de Proprietate Intelectuală şi Farmaceutice a casei de avocatură NNDKP a fost înfiinţată în anul 2000, în prezent fiind cea mai puternică pe piaţa de profil din România şi clasată pe prima poziţie în topul ghidurilor legale internaţionale Chambers Europe şi European Legal 500. Firma a lansat recent NNDKP Consultanţă Fiscală SRL, afiliată casei de avocatură, prin cooptarea la practica deja existentă a unei echipe de cinci consultanţi de top. Entitatea recent creată reuneşte competenţe complementare din domeniul economic şi juridic, având astfel capacitatea de a oferi soluţii complete într-un segment extrem de dinamic pentru comunitatea de afaceri.

Bucuresti, 17.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *