Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

DRAFTFCB si SC Johnson – „Impreuna pentru un mediu mai verde”

Agentia DRAFTFCB a dezvoltat si implementat o ampla campanie de reimpadurire pentru SC Johnson, ca parte a platformei de responsabilitate sociala a companiei. „Impreuna pentru un mediu mai verde,”campania SC Johnson desfasurata in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, s-a incheiat cu plantarea a peste 25 000 de arbori.

DRAFTFCB a dezvoltat, coordonat, comunicat si plantat pentru campania SC Johnson, alaturandu-se celor peste 550 de voluntari din Calarasi, Maramures si Bucuresti care au plantat in luna aprilie peste 25000 de arbori. Campania „Impreuna pentru un mediu mai verde”, initiata in semn de multumire pentru consumatorii care au cumparat, timp de 15 ani, produsele SC Johnson, a rezultat din dorinta companiei de a contribui la un mediu inconjurator mai echilibrat. Toti cei care au cumparat produsele Glade, Pronto si Raid au contribuit la reimpadurirea a doua zone cu deficit mare de vegetatie forestiera: Calarasi si Maramures.

Comunicata prin materiale outdoor si stickere pe produsele participante la campanie, dar si printr-un program de relatii publice care a tinut presa conectata, prin comunicate de presa, advertoriale, si prin invitatia de a se alatura echipelor de voluntari, „Impreuna pentru un mediu mai verde” reprezinta unul din cele mai recente programe de responsabilitate sociala dezvoltate si comunicate de DRAFTFCB pentru clientii sai.

Campania a cuprins actiuni de impadurire desfasurate in doua dintre judetele cu cel mai mare deficit de vegetatie forestiera din Romania: Calarasi si Maramures. 350 de voluntari, inclusiv angajatii SC Johnson si ai agentiei DRAFTFCB, au plantat la Lehliu Gara salcami, maces stejari si gladita. Voluntarii – tineri de la organizatii de tineret din Lehliu, adunati in jurul profesorilor si ai reprezentantilor bisericii, reprezentanti ai primariei din Lehliu, inclusiv primarul, chiar si jandarmi – cu totii au fost alaturi de voluntarii din Bucuresti care timp de 10 zile au plantat, au udat si apoi au retezat salcamii de la nivelul solului. Cu totii au aflat acum ca salcamii se planteaza, dupa care se taie, pentru a putea inmuguri in urmatoarele saptamani.

Calarasi este un judet cu foarte multe terenuri agricole si cu un mare deficit de vegetatie forestiera. In ultima perioada localitatile s-au extins, iar lipsa padurilor si vantul puternic le ingreuneaza viata localnicilor. In zona Lehliu Gara, acolo unde SC Johnson a plantat cei 12 500 de arbori, se va construi un cartier pentru tineri, padurea astfel formata protejand zona de vanturile puternice.

Maramures este o zona superba, insa padurile au fost grav afectate de inundatii si defrisari. In unele zone toti arborii au fost taiati, iar peisajul care pana acolo parea mirific devine dintr-odata o pajiste stearpa. SC Johnson a plantat 12 500 arbori in zona Pastravariei Pistruia, lacul de acumulare Firiza, o zona greu accesibila, unde s-a putut ajunge numai cu masini de teren ale voluntarilor din mai multe cluburi de off-road. Au participat peste 200 voluntari, care au plantat puieti de larice, molid si fag – arbori care ajuta la repararea dezastrelor produse de natura sau facute de mana omului.

Tineri entuziasti, oameni care au inteles valoarea unui astfel de proiect in zona lor, personalitati locale, dar si persoane cunoscute deja ca fiind foarte active in astfel de actiuni, cum ar fi Cheloo (Parazitii) sau Dana Savuica – cu totii au facut ca Padurile SC Johnson sa prinda radacini.

“In luna ianuarie, atunci cand SC Johnson anunta inceperea campaniei de strangere de fonduri pentru reimpadurerea zonelor defrisate, Padurile SC Johnson erau doar un proiect frumos. Acum avem mai mult de 25000 de arbori plantati la Lehliu si Firiza. Responsabilitatea sociala este pentru SC Johnson un proces complex, care se exinde dincolo de produsele pe care le comercializeaza. Le multumim in primul rand tuturor celor care au cumparat produsele noastre, dar si voluntarilor, ONG-urilor si autoritatilor locale din fiecare zona.” Lucian Lazarovici, Trade Strategy & Marketing Manager, SC Johnson.

Intreaga campanie a fost organizata cu ajutorul voluntarilor adunati de Club Off-Road Bucuresti – CORB 44.

Bucuresti, 05.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *