free download 78 travel guides written by experts

Dr. Ozana Moraru este primul oftalmolog roman care a moderat un simpozion

in cadrul celui mai recent congres al ESCRS (Societatea Europeana de Cataracta si Chirurgie Refractiva)

Sesiunea de iarnă a celei mai importante întruniri a specialiștilor oftalmologi din Europa a avut loc în perioada 14-16 februarie 2014, în Slovenia

Dr. Ozana Moraru este primul specialist oftalmolog român invitat să modereze și să coordoneze un simpozion în cadrul sesiunii de iarnă a celei mai importante reuniuni a specialiștilor oftalmologi din Europa, congresul Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă (ESCRS). Întrunirea experților oftalmologi din Europa a avut loc la Ljubljana (Slovenia), în perioada 14-16 februarie a.c., fiind prezenți în jur de 300 de specialiști oftalmologi europeni, nume dintre cele mai reputate în domeniu, România fiind reprezentată de dr. Ozana și Cristian Moraru, managerii celei mai mari clinici private de profil din țară, Centrul oftalmologic Oculus.

Dr. Ozana Moraru a moderat lucrările simpozionului "Alcon Visionarium – Cataract Innovations in a 3D Video Symposium", dedicat celei mai noi tehnologii în domeniul operației de cataractă, cea cu Femtolaserul și cu sistemul de ghidaj tip GPS pentru centrarea operației și poziționarea perfectă a cristalinului artificial. Tot în cadrul acestei sesiuni de lucrări, la care au participat dr. Ozana Moraru a susținut o prezentare cu experiența recentă a clinicii Oculus în realizarea acestui tip de operație revolutionar. La simpozion au mai susținut prezentări unii din cei mai renumiți chirurgi oftalmologi din Olanda, Germania, Italia și Suedia.

De asemenea, specialistul român a participat, în calitate de membru permanent, la ședintele Board-ului ESCRS și ale Comitetului Educațional, unul din cele 6 comitete permanente ale ESCRS. Din anul 2011, dr. Ozana Moraru reprezintă Europa de Sud-Est (România, Bulgaria, țările fostei Iugoslavii, Republica Moldova), în Comitetul Director al ESCRS, o performanță în premieră pentru medicina autohtonă. Mandatul este valabil pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un mandat de 4 ani.

“Sunt onorată că am putut reprezenta medicina românească la nivelul european al expertizei științifice, iar ecourile pe care le-am primit, în calitate de moderator al uneia dintre cele mai urmărite sesiuni științifice a evenimentului, au confirmat că România contează cu adevărat conform standardelor chirurgiei oftalmologice, așa cum se practică la momentul actual. Prezența mea ca moderator și coordonator al simpozionului dedicat celor mai noi tehnologii de operare a cataractei mi-a oferit ocazia de a avea o vedere panoramică asupra temei, de a stabili o empatie reală cu colegii mei chirurgi din Europa, precum și de a împărtăși experiența științifică românească în această zonă inovatoare a chirurgiei oftalmologice. Practic România este racordată la același ritm de evoluție profesională și științifică cu oftalmologia europeană“, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea în țară.

Bucuresti, 18.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *