free download 78 travel guides written by experts

Dr. Ozana Moraru de la Centrul oftalmologic Oculus este primul chirurg oftalmolog roman propus

in Comitetul Director al ESCRS (European Cataract and Refractive Surgery)

În perioada 16-21 septembrie 2011, întreaga echipă a Centrului oftalmologic Oculus a participat la Congresul ESCRS (European Cataract and Refractive Surgery) de la Viena, revenind în țară cu o performanță în premieră pentru medicina românească. Dr. Ozana Moraru, chirurg oftalmolog, a fost propusă pentru a face parte din Comitetul director al ESCRS, fiind prima dată când un specialist român este nominalizat pentru o funcție atât de înaltă în oftalmologia mondială.

Manifestare științifică de mare prestigiu dedicată ultimelor progrese mondiale in domeniul chirurgiei refractive și al cataractei, care are loc în fiecare an în luna septembrie, în diferite orașe ale Europei, Congresul de la Viena a avut ca invitat anul acesta întregul colectiv de medici ai Centrul oftalmologic Oculus, inclusiv personalul de asistență medicală.

Dr. Ozana Moraru a fost moderator și comentator în cea mai importantă secțiune a Congresului, sesiunea de Chirurgie LIVE – sâmbătă, 17 septembrie 2011. În cadrul acestei sesiuni au fost prezentate cele mai noi instrumente de facilitare a operației de cataractă prin facoemulsificare în sistem torsional. Tot în această sesiune LIVE, elementul de noutate l-a constituit tratamentul viitorului pentru cataractă – Laserul Excimer.

Ceilalți medici ai Oculus au luat parte la cursuri și sesiuni practice de chirurgie, participarea lor la acest Congres continuând tradiția Oculus de a susține participarea medicilor săi la întâlnirile cu cel mai înalt grad de profesionalism și preocuparea pentru pregătirea lor continuă.

“Sunt onorată că am reușit această nominalizare de mare prestigiu pentru medicina românească. Este o recunoaștere a evoluției continue a oftalmologiei noastre din ultimii ani și a interesului manifestat constant de oftalmologia românească de a se alinia standardelor actuale, profesionale și logistice, ale medicinei de cel mai înalt nivel. Această recunoaștere mă obligă să mă autodepășesc în continuare și să confirm încrederea cu care am fost investită de cei mai reputați specialiști în domeniu”, a declarat dr. Ozana Moraru. Rezultatele nominalizării sale vor fi făcute publice în noiembrie 2011.

Bucuresti, 29.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *