free download 78 travel guides written by experts

Dr. Ozana Moraru a sustinut o sesiune de chirurgie live

la Congresul Societatii Elene de Implantologie Oculara

În perioada 21-23 februarie, doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost invitați, pentru al doilea an consecutiv, la Congresul Societății Elene de Implantologie Oculară, care a avut loc la Atena, și la care au participat peste 1.000 de oftalmologi din Grecia și din alte țări europene. Societatea Elenă de Implantologie Oculară este membră deplină a European Society of Cataract and Refractive Surgery (Societatea Europeană de Cataractă și Chirurgie Refractivă.

Alături de alți cunoscuți chirurgi europeni (din Grecia, Franța, Germania, Austria, Elveția și India), invitați ca speakeri și prezentatori la acest Congres, doctorii Ozana și Cristian Moraru au susținut un simpozion pe tema celei mai noi tehnologii în operația de cataractă și a implantelor oculare, Suita Cataractă Refractivă. Oculus este unul dintre cele trei centre europene care dețin și aplică în operații în mod curent această tehnologie revoluționară.

Dr. Ozana Moraru a fost invitată și în calitate de chirurg, la sesiunea de Chirurgie Live a congresului, sesiune la care a demonstrat aplicarea în practică a acestei noi tehnologii, pe un caz extrem de dificil din punct de vedere chirurgical. Specialistul român a remarcat că tehnologia asistată prin sistemul de ghidaj tip GPS pentru centrarea operației și poziționarea perfectă a cristalinului artificial, tehnologie la care chirurgii oftalmologi din Grecia nu au încă acces, este cea mai indicată în cazul cazurilor de cataractă foarte avansată, cu grave complicații din punct de vedere medical.

Bucuresti, 26.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *