metalshow

“Dr. House” vine la TVR 1 – Marti, 2 octombrie, ora 23.20

TVR 1 a programat din 2 octombrie, în fiecare seară de marţi, de la ora 23.20, „Dr. House”, un serial premium, care până acum şi-a atras un număr impresionant de fani acolo unde a fost difuzat.

Serialul medical, producţie S.U.A. 2004, a obţinut o mulţime de nominalizări şi premii, printre care Premiul Globul de Aur (2006, 2007) pentru Cel mai bun actor într-un serial de televiziune – Hugh Laurie. Abordarea filmului este una neobişnuită, doctorii din film rezolvând cazuri în care „răul” este considerat o boală. Personajul principal este doctorul Gregory House (interpretat de Hugh Laurie), un individ nepoliticos, arogant, cinic, mizantrop, un om dificil şi controversat, care nu are încredere în nimeni, cu atât mai puţin în pacienţii lui.

Filmul urmăreşte, în principal, povestea acestui medic antisocial. El şi echipa lui de medici încearcă să vindece oameni obişnuiţi, foarte bolnavi, din Statele Unite.
Personajul central, Gregory House, este lipsit de orice maniere şi, dacă ar putea, ar fi în stare să nu vorbească nici măcar cu pacienţii lui. Şi pentru că se confruntă zilnic cu propria boală (are o problemă cu un picior) el poartă un baston tot timpul, care îi subliniază şi mai mult atitudinea brutală, deloc prietenoasă.

Deşi comportamentul lui atinge adesea limitele antisocialului, House este un diagnostician genial a cărui gândire neconvenţională şi instincte fără cusur îi aduc respect din partea tuturor celor care îl cunosc.

Producătorii filmului – Katie Jacobs, David Shore, Paul Attanasio şi Bryan Singer – au reuşit să realizeze un film care îşi acaparează telespectatorii de la bun început şi creează dependenţă, dar au reuşit şi să contureze un personaj cu un caracter puternic şi original, în persoana lui Dr. Gregory House.

„Dr. House˝ reprezintă, astfel, încă un serial de succes pe care TVR îl aduce în grila sa, alături de titluri din trecut sau prezente precum „Anatomia lui Grey”, „Neveste disperate” sau „CSI – Crime şi investigaţii”. 

Tot în această săptămână, alături de „Dr. House”, TVR 1 a programat alte trei premiere de seriale: „Kojak”, o variantă nouă a seriei clasice din anii 70, comedia neagră „Gangsteri în fuste”, dar şi „Jane Eyre”, o ecranizare reuşită după celebra şi iubita carte a lui Charlotte Brontë.

Bucuresti, 1.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *