free download 78 travel guides written by experts

Dr. Christoph Grote a primit distincţia pentru “Connected Car 2016”

Vicepreşedintele executiv, responsabil pentru electronică în cadrul BMW, a fost ales “Eurostar 2016” de către Automotive News Europe

München. BMW este unul din principalii constructori auto implicaţi în realizarea unei conexiuni între oameni, automobile şi servicii.

De mai mulţi ani, dezvoltarea automobilelor conectate s-a concentrat pe tehnologiile inovatoare şi experienţa tehnologică. BMW este pionier şi lider în soluţii precum sisteme iDrive (interfaţă om-maşină), Head-up Display sau ConnectedDrive (aplicaţii pentru automobil conectat). Dr. Christoph Grote, Vicepreşedinte executiv, responsabil pentru electronică în cadrul BMW, a jucat un rol principal pentru cercetare şi dezvoltare în modelarea feţei conectivităţii, iar în prezent are un impact decisiv asupra evoluţiilor acesteia în sfera electronicii. Jurnaliştii de la Automotive News Europe l-au desemnat pe Dr. Grote ca fiind “Eurostar 2016” în categoria “Connected Car” pentru realizările sale excepţionale în acest domeniu.


Conectivitatea reprezintă baza pentru tehnologiile viitoare BMW Seria 7 stabileşte standardele în ceea ce priveşte luxul contemporan, confort şi inovaţii. Pe lângă tehnologiile de ultimă oră în domeniul designului ultrauşor, trenului de rulare, dezvoltării şasiului, operarea sistemului şi ambianţa interioară, conectivitatea inteligentă subliniază angajamentul BMW de a combina, într-un sedan de lux, cel mai înalt nivel al plăcerii de a conduce cu confortul pe distanţe lungi. BMW Seria 7 reuneşte serviciile digitale, aplicaţiile inteligente şi sistemele de asistenţă cu noi tehnologii de control şi operare – precum control BMW prin gesturi, care face posibilă operarea funcţiilor de informare şi entertainment ale automobilului prin mişcări ale mâinii. Gama de funcţii oferită de Driving Assistant Plus a fost extinsă la BMW Seria 7 pentru a include, în premieră, sistem automat de control al direcţiei şi pentru controlul benzii, asistent pentru păstrarea benzii cu protecţie activă în caz de impact lateral, prevenire a coliziunii din spate şi avertizare pentru traficul transversal. Asistentul pentru ambuteiaje poate fi folosit pe toate tipurile de drumuri, ceea ce permite un condus semiautomat. Restricţiile de viteză detectate de Speed Limit Info (informare privind limita de viteză) pot fi încorporate de Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop&Go la simpla atingere a unui buton. Astfel, BMW Seria 7 evidenţiază, o dată în plus, cum nivelul superior de siguranţă, confort şi entertainment îmbunătăţeşte plăcerea condusului.

Ani de cercetare şi dezvoltare în tehnologia viitorului Unul dintre rolurile principale ale Dr. Christoph Grote a fost dezvoltarea condusului automat la BMW – şi astfel conectivitatea automobilului ca element fundamental al acestei tehnologii. Remote Control Parking (parcarea de la distanţă) este un alt sistem de asistenţă remarcabil prezentat în premieră la BMW Seria 7. Această opţiune conectează diferiţii senzori şi sistemele de asistenţă, ceea ce permite ca BMW Seria 7 să fie garat sau parcat frontal fără a fi o persoană la volan. Funcţii precum Remote Control Parking sunt exemple ale tehnologiile de conectivitate remarcabile ce sunt disponibile la BMW Seria 7, care au fost decisive în asigurarea titlului “Eurostar 2016” pentru Dr. Grote la categoria “Connected Cars”. Pe lângă acestea, Dr Grote a contribuit semnificativ la colaborarea cu serviciul de hărţi şi localizare HERE, la care BMW Group deţine o cotă încă din 2015. Dr. Grote vede combinarea tehnologiei HERE de hărţi digitale şi a datelor de la senzorii automobilului ca fiind excepţională şi consideră că va oferi un avantaj major de dezvoltare când va fi modelată mobilitatea în viitor.

Competiţie cu o lungă tradiţie Automotive News Europe este una din principalele publicaţii auto din Europa pentru constructorii şi dealerii de automobile. 2016 a fost a 19-a oară când jurnaliştii au premiat principalii factori de decizie şi au ales “Eurostars”. Votul din acest an a acoperit 14 categorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *