Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

DPD Romania: Investiiii de 2,5 mil. euro pentru extinderea capacitatii logistice in 2016

DPDDPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, anunță investiții de 2,5 milioane euro, alocate extinderii capacității logistice pentru anul viitor. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea şi dotarea a două depozite: hub–ul central din Sibiu, care va avea o suprafață de cca. 4.200 mp, dezvoltat de WDP, și cel din București, cu o suprafață de 4.800 mp, al cărui dezvoltator este IMMOFINANZ Group.

Potrivit reprezentanților companiei de curierat, această investiție face parte din strategia de extindere a capacității logistice din România, demarată anul acesta, lucru care va juca un rol cheie în dezvoltarea business-ului DPD România.

Bugetul de 2,5 milioane euro este destinat exclusiv amenajarii şi dotării celor două depozite cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat.

Astfel, noul depozit din Bucureşti va fi dotat cu un sistem performant de rutare a coletelor şi va beneficia de o nouă linie de sortare și transport a coletelor. Capacitatea depozitului din Capitală va permite sortarea a 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți, și acomodarea a 160 de curieri.

”Extinderea capacității depozitelor este esențială, pe fondul atragerii noilor clienți și a creșterii volumelor de transport ale clienților existenți. Depozitul din Capitală va fi dotat cu cele mai moderne soluții logistice, este bine poziţionat, în nordul orașului București, permițând accesul rapid. Sibiul este oraș cheie pentru modelul nostru de business, acolo unde avem hub-ul central”, a declarat Lucian Aldescu, CEO-ul DPD România.

În ceea ce privește hub-ul central al DPD România din Sibiu, extinderea acestuia a fost inițiată în luna octombrie a acestui an, urmând ca în septembrie, anul viitor, să poate fi utilizată la capacitate maximă de către DPD. Depozitul din Sibiu va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi.

Bucuresti, 24.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *