free download 78 travel guides written by experts

Doua nume noi pe scena 18+ festival – muzica electronica face Cetatuia sa vibreze

intr-un show teatral

După confirmarea a două nume sonore pe scena festivalului pentru seara de 18 mai, Club des Belugas şi Dunkelbunt and The Secret Swing Society, 18+ dezvăluie şi doi dintre artiştii care vor concerta în prima seară a evenimentului. AlgoRythmik (Franţa) şi Feindrehstar (Germania) vor face Cetăţuia să vibreze într-un show teatral. Reţeta include: atacuri electronice, stratch-uri caustice, un groove omniprezent , ornamente ghiduşe de funk, jazz şi afro, păpuşi, măşti, costume şi decoruri care promit să ne ducă pe altă planetă.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim. Ca şi anul trecut, studenţii beneficiază de reducere.

ALGORYTHMIK

Din 2009 încoace, trio-ul francez AlgoRythmik loveşte scenele europene cu “atacuri electronice, stratch-uri caustice şi un groove omniprezent”, dupa cum descriu însăşi artiştii. Cunoscuţi pentru caracterul teatral al prestaţiilor lor live, Algorythmik aduc pe scenă un univers pe cât de ciudat, pe atât de fascinant, folosindu-se de tot felul de măşti, păpuşi, costume şi decoruri în conturarea lui.

Electro, hip-hop, big beat, jazz, swing, muzică base sunt câteva din etichetele cu care a fost descris soundul AlgoRythmik, dar adevarul e că prestaţiile lor se avântă constant la improvizaţii imprevizibile, fiind greu să-i închizi în colivia unui gen.

//algorythmik.com/

https://www.youtube.com/watch?v=r-r6OK701UQ

Institut Français Cluj- Napoca sprijină prezenţa AlgoRythmik pe scena 18+ festival.

FEINDREHSTAR

Legendarul DJ de radio, John Peel spunea că muzica e cea mai interesantă când îţi creează stări noi. Feindrehstar sunt porniți să creeze un sunet nou ieşind din tiparele tonale pe care le cunoaştem deja. Colectivul de muzicieni format în Jena (Germania) se adânceşte pe scena atât de mult în sufletul a ceea ce înseamnă ton şi ritmică încât, combinată cu dans, muzica lor îţi dă o stare de beţie spirituală. Cu o prezenţă unică pe scenă şi instrumentație fină, artiştii produc un spectacol hand-made, live, de calibrul unei fiare dezlănţuite. Integrând tobe, percuţie, bass, sunetul unic de pian Rhodes, 2 alămuri, sampling cu un Kaos-Pad şi scratch-uri pe vinil, Feindrehstar creează un adevarat studio hipnotic plasat exact la mijloc între scena live şi cea de clubbing.

Cei 7 muzicieni reuşesc să obţina o simbioza extatică între linişte şi zgomot, îmbinând funcționalitatea ritmului cu ornamente ghiduşe de funk, jazz şi afro în care amesteca şi un strop de ‘nu te poți abţine de la dans’, puţin contur de house şi o doză decentă de hip hop.

//www.feindrehstar.de/

https://www.youtube.com/watch?v=Nji65d6DZzU

18+ festival se întâmplă la Cluj-Napoca, pe Dealul Cetăţuii în perioada 17-18 mai. Mai multe detalii despre eveniment găseşti la www.18plusfestival.ro şi www.facebook.com/18plusfestival.

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE

Cu sprijinul: Ciuc Premium, Beciul Domnesc, Aqua Carpatica, Forumul Cultural Austriac, Institut Français Cluj- Napoca, Institutul Polonez Bucuresti

Bucuresti, 25.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *