free download 78 travel guides written by experts

Doua filme ale regizorului Andrei Blaier, la “Duminica filmului romanesc” de la TVR 2

La doi ani de la dispariţia regizorului Andrei Blaier, TVR 2 îi dedică, în 8 decembrie, ciclul „Duminica filmului românesc”. Aşa cum s-au obişnuit, cinefilii români vor putea urmări în această zi două dintre filmele sale reprezentative: Fapt divers (de la ora 14.10) şi Ilustrate cu flori de câmp (de la ora 20.10).

Drama Fapt divers (realizată în 1984) îi are în rolurile principale pe actorii Ilarion Ciobanu şi Răzvan Popa. Este povestea lui Ion Barbu, tipograf, care se transformă într-un jurnalist de investigaţie. Scopul lui este de a-l descoperi pe eroul care, după ce a salvat doi copii dintr-un incendiu, a ales să dispară înainte de a primi mulţumiri şi de a-i fi cunoscută identitatea. Mai mult decât numele persoanei, pe Barbu îl interesează motivul pentru care cineva ar fugi de aprecieri, preferând anonimatul. Pornind de la incendiul prezentat în ziar ca un fapt divers, eroul nostru are ocazia nu doar de a descoperi adevărul din spatele unei afaceri destul de încâlcite, dar şi de a se implica în rezolvarea ei.

Cel de-al doilea film al zilei este Ilustrate cu flori de câmp (din 1975), o dramă în care rolurile principale sunt interpretate de Carmen Galin şi Draga Olteanu Matei. Filmul porneşte de la problema unei tinere, Laura, care rămâne însărcinată cu iubitul ei -, căsătorit – şi care îi propune să avorteze. Aşa ajunge Laura într-un orăşel de provincie, unde locuieşte o moaşă care face întreruperi de sarcină pe ascuns. Iniţial lucrurile par să meargă bine, dar tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

Bucuresti, 06.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *