free download 78 travel guides written by experts

Doua concerte camerale la sfarsit de saptamana

Filarmonica „George Enescu” începe stagiunea camerală cu două concerte programate în zilele de 6 şi 7 octombrie a.c.

Recital vocal
Sambata, 06 Octombrie 2012, 19:00 – 21:00, Sala mare
Cele mai frumoase lieduri
BIANCA MANOLEANU – voce
REMUS MANOLEANU – pian

Program:
Claude Debussy
Mandoline (Paul Verlaine)
Green (Paul Verlaine)
Fantoches (Paul Verlaine)
Les cloches (Paul Bourget)
Beau soir (Paul Bourget)
Henri Duparc
L’invitation au Voyage (Charles Baudelaire)
Le manoir de Rosamonde (Robert de Bonnières)
Chanson triste (Henri Cazalis)
Soupir (René-François Sully-Prudhomme)
La vie antérieure (Charles Baudelaire)
Serghei Rahmaninov
Siren’ (Ekaterina Andreyena Beketova), op. 21 no. 5 („Liliacul”)
`Eti letnije nochi (Daniil Maximovich Rathaus), op. 14 no. 5 („Aceste nopţi de vară”)
V molchan’ji nochi tajnoj (Afanasy Afanas’yevich Fet), op. 4 no.3 („ În taina nopţii”)
Son (Fyodor Sologub), op. 38 no. 5 („Vis”)
Ne poj, krasavica! (Aleksandr Sergeyevich Pushkin), op. 4 no. 4 („Nu cânta, frumoasă! ”)
Margaritki (Igor Severyanin), op. 38 no. 3 („Margarete”)
Ne ver’ mne, drug! (Count Aleksei K. Tolstoy), op. 14 no. 7 („Nu mă crede!”)
Krysolov (Valery Yakovlevich Bryusov), op. 38 no. 4 („Deratizatorul”)
Zdes’ khorosho (Glafira Adol’fovna Galina), op. 21 no. 7 („Aici este bine”)
Vesennije vody (Fyodor Ivanovich Tyutchev), op.14 no. 11 („Apele primăverii”)

Recital de pian
Duminica, 07 Octombrie 2012, 19:00 – 21:00, Sala mare
Schubertiada
Lucrări pentru pian la patru mâini de Franz Schubert
DUO MIHĂILESCU
MANUELA IANA-MIHĂILESCU
DRAGOŞ MIHĂILESCU

Program:
Divertisment ungar, op. 54, D. 818
Două marşuri caracteristice în do major, op. 121, D. 886
Fantezia în fa minor, op. 103, D. 940
Rondo în la major, op. 107, D. 951

BIANCA LUIGIA MANOLEANU. Urmând linia repertorială a profesoarei sale, Emilia Petrescu, care a considerat-o singurul său discipol, Bianca Luigia Manoleanu aprofundează repertoriul de lied universal şi românesc. Absolvirea la Viena a cursului de măiestrie sub îndrumarea mezzosopranei Christa Ludwig îi aduce aprecieri din partea acesteia: „Es war wunderbar Sie und ihre liebliche Stimme und Kunst kennen zulernen“ („A fost minunat să cunosc arta şi cântul dvs. suav“).

Duo-ul Bianca şi Remus Manoleanu devine binecunoscut în ultimii ani, prin turnee efectuate în Olanda, Germania, Japonia, America, Ungaria, Siria.
În 2005 şi 2006 participă alături de pianistul Remus Manoleanu cu recitaluri de lied la Festivalul „George Enescu“ organizat în Germania (Heidelberg), Belgia (Bruxelles) şi Franţa (Strasbourg).

În 2006, susţine ca solistă a ansamblului Romanian Baroque Orchestra sub conducerea lui Alison Bury un lung turneu de concerte la Londra, Paris, Bruxelles, Luxemburg, Amsterdam.

În prezent deţine funcţia de de conferenţiar universitar doctor la Catedra de lied-oratoriu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi este decan la Facultatea de interpretare muzicală din cadrul aceleiasi Universităţii. A publicat două cărţi pe tema sa predilectă – liedul românesc: Direcţii poetice în creaţia românească de lied a secolului XX şi Călătorie în lumea poetică a liedului românesc contemporan.

Este membră fondatoare al Fundaţiei Culturale BIANCA, ce are ca scop principal promovarea liedului românesc.

REMUS MANOLEANU. Născut în 1949 la Alba Iulia, Remus Manoleanu a absolvit Liceul de Muzică din Cluj, apoi Conservatorul din Bucureşti în 1973, precum şi Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. În 1972 a câştigat bursa naţională George Enescu.

A urmat cursuri de specializare la Conservatorul „P. I. Ceaikovski“ din Moscova la clasa profesorului Stanislas Neuhaus, iar în prezent este conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

A susţinut concerte şi recitaluri în România şi în străinătate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de nord, Rusia, Germania, Olanda, Franţa, Siria, Statele Unite etc.). A înregistrat peste 3000 de minute pentru Radiodifuziunea Română, discuri cu muzică contemporană românească la Casa de Discuri Electrecord şi CD-uri.
Pianistul este membru fondator al Fundaţiei Culturale BIANCA, ce are ca scop principal promovarea liedului românesc.

MANUELA IANA-MIHĂILESCU şi DRAGOŞ MIHĂILESCU alcătuiesc un duo pianistic care posedă un bogat repertoriu dedicat ansamblului de pian la patru mâini sau de două piane, obţinând cronici elogioase în presa de specialitate. Din toamna anului 2011, Duo Mihăilescu este formaţie camerală oficială a Filarmonicii Banatul din Timişoara. Dragoş Mihăilescu este solist concertist al Filarmonicii „Banatul”, iar Manuela Iana-Mihăilescu este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi solist concertist onorific al Filarmonicii „Banatul”. Au putut fi ascultaţu şu aplaudaţi în săli de concert din Germania, Franţa, Austria, Italia, Elveţia, Spania, Suedia, Serbia, Ungaria şi Grecia. Au înregistrat trei CD-uri: un CD cu piese pentru pian la patru mâini de Schubert şi Brahms (Videoton, 1998), un CD intitulat Dansuri, cu piese de Schumann, Brahms, Dvorak, Grieg, Silvestri (Show Factory, 2006) şi CD-ul Duo MIHĂILESCU: Schubert, Brahms, Rahmaninov (Show Factory, 2008). În 2006 au realizat integrala pieselor pentru patru mâini şi două piane de Mozart, interpretate în recitaluri în România, Suedia şi Spania. În 2007 repertoriul de două piane s-a îmbogăţit cu Sonata pentru două piane şi percuţie de Bela Bartok, pe care au interpretat-o împreună cu percuţioniştii Doru Roman şi Nicolae Coman, în festivaluri naţionale şi pe scena Ateneului Român din Bucureşti. Duo Mihăilescu abordează cu brio repertoriul pentru două piane şi orchestră, susţinând concerte cu orchestre ale filarmonicilor din România. În cadrul Festivalului Americano-Român pianiştii au interpretat împreună cu orchestra Filarmonicii „Banatul” Concertul pentru două piane de Poulenc sub bagheta dirijoarei Emily Freeman Brown (SUA). În 2010 şi 2012 Duo Mihăilescu a fost invitat la festivalul Klavierwoche din Heidelberg (Germania), la festivalul Pianorama din Florenţa (Italia) şi la Centrul Cultural Român din Szeged (Ungaria), iar în 2011 au concertat la Conservatorul Superior de Muzică „Victoria Eugenia” din Granada (Spania) şi la Festivalul Cohilia din Limni (Grecia). În 2012 au susţinut masterclass şi un recital la Conservatorul „L. Perosi” din Campobasso (Italia) şi au concertat la Halmstad (Suedia).

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, Cognistudio, Generali
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti

Bucuresti, 05.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *