free download 78 travel guides written by experts

Doru Ivanov, primul finalist iUmor din acest sezon

L-a făcut pe Cheloo să aplaude și a câștigat voturile telespectatorilor

Delia, Cheloo și Mihai Bendeac au avut de jurizat concurenți cât se poate de diferiți în prima ediție a noului sezon iUmor, iar telespectatorii au decis că, dintre aceștia, Doru Ivanov a fost cel care merită să meargă în finală cu un nou număr de stand-up.

Doru Ivanov va rămâne probabil în istoria iUmor drept concurentul care l-a făcut pe Cheloo nu doar să râdă cu lacrimi, ci și să aplaude în picioare. Ba chiar, Cheloo a fost atât de încântat încât a mers pe scenă pentru a-l felicita pe Ivanov pentru numărul său de stand-up legat de problemele familiale ale unui bărbat – de la participarea la cumetrii la creșterea unui copil mic.

Ivanov a primit felicitările, dar și voturile celor trei jurați, care s-au arătat foarte încântați. ”Finalul a fost cu artificii”, a adăugat Delia. La fel de mult l-au apreciat și telespectatorii Antena 1, care au votat prin intermediul aplicației gratuite „iUmor” și l-au transformat în primul finalist din acest sezon.

Doru Ivanov

Un alt concurent care a stârnit hohote de râs a fost Cristian Manolescu și numărul său de stand-up extrem de acid la adresa echipelor de fotbal din România. Iar dacă Delia a apreciat ocazia pentru că s-a pus la punct cu toată componența echipei naționale, Cheloo s-a declarat nemulțumit de evoluția acestui sport în țara noastră și și-a amintit cu această ocazie ce l-a făcut pe Cheloo să renunțe să se mai uite la meciuri.

”Eu m-am uitat din 1998 la 5-6 meciuri ale naționalei noastre, iar la fotbal în general cred că m-am uitat de vreo zece ori în total. Mie mi-a plăcut fotbalul toată copilăria, mă uitam cum se închină tatăl meu la icoană de câte ori juca Steaua. Am trăit fiecare dramă a echipei Steaua, a naționalei până într-o zi din 1998, când am muncit de dimineață până seara, am alergat două stații de tramvai ca să ajung la terasă să văd meciul și România a pierdut! Cred că de atunci nu m-am mai uitat de zece ori la fotbal”, a povestit juratul iUmor.

Federica Lapondi, o profesoară de twerk din Italia, a reușit să provoace dezbateri aprinse în prima ediție iUmor, după ce le-a demonstrat talentele sale juraților. Iar dacă partea masculină a juriului s-a arătat foarte exigentă, Delia a fost cea care a încercat să le explice celor prezenți că twerk-ul nu este un stil accesibil oricui.

”Orice corp are frumusețea lui, iar twerk-ul este foarte solicitant, trebuie să știi ce mușchi să folosești și, mai ales cum, nu este deloc atât de simplu pe cât ar putea părea”, le-a explicat Delia lui Cheloo și lui Mihai Bendeac. În cele din urmă, Federica a primit toate cele trei voturi.

După ce în sezonul trecut nu a putut nici măcar să înceapă numărul pe care l-a avut pregătit din cauza stării sale de spirit, Bogdan Ispas și-a făcut curaj anul acesta și a revenit. Curajul l-a ținut însă până ce a ajuns în camera concurenților, când din nou s-a panicat, și-a luat lucrurile și a plecat. A fost nevoie de o intervenție specială din partea lui Mihai Bendeac pentru a-l convinge să se întoarcă de la ieșirea din București și să urce pe scenă. Încurajat, mai ales după ce a aflat că un personaj din ”Băieți de oraș” a fost inspirat de el, Bogdan a încercat să se scuze în fața juraților și a reușit să își ducă la bun sfârșit numărul de stand-up. ”Bogdan a fost cea mai frumoasă pauză de lucru”, a concluzionat Cheloo, iar drumul acestuia s-a încheiat după ce a primit doar un vot de încurajare de la Delia.

Tocmai din Suedia au venit David și Fofo, doi mimi care timp de 13 ani au format și un cuplu. Chiar dacă în viața personală lucrurile nu au mai mers, pe scenă, aceștia au avut parte de toată chimia și, folosindu-se doar de o minge de ping pong, au reușit să îi țină pe cei trei jurați lipiți de scaune minute în șir.

Marin Mihai, un concurent plin de încredere, dar cu o chitară dezacordată a mărturisit că a fost încurajat să vină la iUmor de niște măgari de pe câmp. Mai exact, când el cânta, animalele urlau, așa că a presupus că e de bine. Acesta i-a propus Deliei să îi compună o piesă specială, doar pentru ea. Jurata a încercat să îl îmbărbăteze asigurându-l că are încredere că totul va ieși foarte bine și că, dacă se va naște un hit, cu siguranță va fi și melodia reprezentativă „iUmor”.

Până la urmă, se pare că această colaborare nu a fost scrisă în stele, iar un obstacol s-a și ivit la scurt timp. ”Domnul de pe scenă nu mi-a comunicat exact ziua, ora și studioul de înregistrare”, a spus Delia amuzată, după ce concurentul a plecat acasă fără voturile salvatoare.

Omul cu sacul a fost o altă enigmă pentru Delia, Cheloo și Bendeac. Fără să scoată un sunet, doar cu două palete care îl ajutau să răspundă întrebărilor cu ”Da” sau ”Nu”, personajul nu a lăsat foarte multe indicii despre identitatea sa. Din păcate, și numărul a fost la fel de misterios, astfel că până la final nu a reușit să adune ”Like”-urile necesare.

Ajunsă în această toamnă la cel de-al IV-lea sezon, emisiunea iUmor a debutat în martie 2016 la Antena 1. Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac sunt cei trei jurați în fața cărora sute de umoriști din întreaga lume și-au prezentat cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizație.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie, care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00.

Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia „iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Cei trei câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul I), Maria Popovici (sezonul al II-lea) și Doina Teodoru (sezonul al III-lea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *