Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Dorin Andone & “Uriasul cu ochi albastri”, la Andalivia Art Club

Joi, 23 ianuarie 2014, ora 20:30, la Andalivia Art Club (Str. 11 Iunie nr. 62, Bucureşti) va avea loc un concert-eveniment susţinut de Dorin Andone, actor şi muzician, intitulat “Uriaşul cu ochi albaştri”. Intrarea: 10 Ron.

“Muzica şi poezia, arta în general, relevă energii pe care uneori nici nu ştim că le avem. Vă invit să le descoperim împreună, să ne descoperim împreună!”, a spus Dorin Andone.

Dorin Andone s-a născut în Cluj Napoca, la 15 iunie 1963. A absolvit Institutul de Teatru Târgu Mureş în anul 1987, la clasa profesorului universitar Adriana Piteşteanu.

A jucat mai întâi pe scena teatrului din Sfântu Gheorghe, în spectacolele Bietul meu Marat, de Alexei Arbuzov, în regia lui Constantin Codrescu, şi Asta-i ciudat de Miron Radu Paraschivescu, în regia lui Gelu Colceag.

Timp de 10 ani a fost actor la Teatrul Naţional din oraşul natal, Cluj Napoca, unde a jucat în spectacolele Iaşii în carnaval de Vasile Alecsandri, Cursa de şoareci după Agatha Christie, în regia lui Dorel Vişan, a cântat în recitalul Cântice ţigăneşti de Miron Radu Paraschivescu, Avram Iancu de Lucian Blaga, Comedia erorilor de William Shakespeare, Persecutarea şi asasinarea lui Jean-Paul Marat de Peter Weiss, Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman etc.
Din anul 2000 s-a mutat în Bucureşti, şi 2 ani a jucat la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, în spectacole ca Zoon Erotikon după David Herbert Lawrence, Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare, Odiseea 2001, Colonelul pasăre de Hristo Boicev.

Din anul 2003 până în prezent a jucat pe scena Teatrului Naţional din capitală în spectacole ca Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino după Alex Mihai Stoenescu, Lucrezia Borgia de Victor Hugo, Bacantele după Euripide etc.

În stagiunea 2010-2011 este prezent în nu mai puţin de 8 spectacole: Molto, gran’ impressione de Romulus Vulpescu, Eduard al III-lea de William Shakespeare, Jocul ielelor de Camil Petrescu, Burghezul Gentilom după J.B.P. Moličre, Toţi fiii mei de Arthur Miller, Tragedia lui Carmen după Georges Bizet, Spitalul special de Iosif Naghiu, Dineu cu proşti de Francis Veber.

A jucat în câteva producţii cinematografice: coproducţia româno-franceză Europolis, Icons of Power: Napoleon’s Final Battle, Nature Unleashed: Tornado, filmul scurt Álombánya, Az, Undeva în Est, Vacanţa cea mare, Tandreţea lăcustelor.

A scris textul cunoscutei melodii Păsări cu ochi de foc a trupei Compact.

Mai multe detalii la pagina de Face Book: https://www.facebook.com/andalivia.artclub.

Bucuresti, 21.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *