metalshow

Dorim functionari publici mai bine instruiti

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, cu sprijinul Instituţiei Prefectului judeţului Gorj organizează în perioada 24 – 26 martie 2010, în Târgu Jiu, la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Gorj, seminarul cu tema „Managementul resurselor umane în funcţia publică”.

Seminarul se înscrie în seria evenimentelor organizate de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în scopul îmbunătăţirii calităţii actului administrativ şi a ridicării standardelor de conduită a funcţionarilor publici, fiind conceput în funcţie de nevoile specifice ale instituţiilor publice din zona vizată, identificate în urma controalelor efectuate la acest nivel. La acest seminar, pentru care nu sunt percepute taxe de participare, sunt invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din judeţele: Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi.

Cu prilejul evenimentului, specialiştii ANFP vor prezenta dificultăţile şi aspectele problematice privind implementarea legislaţiei specifice funcţiei publice, fiind abordate subiecte precum: etica şi integritatea în funcţia publică, întocmirea dosarului profesional, promovarea, avansarea, transformarea posturilor, structuri organizatorice, avize etc. Totodată, pe lângă temele dezbătute în cadrul seminarului va fi prezentată şi curricula de programe şi cursuri care urmează a fi organizate de către Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Craiova în primul semestru al anului 2010.

În cadrul seminarului va avea loc o conferinţă de presă, susţinută de către Preşedintele ANFP, domnul Andras SZAKAL şi de către Prefectul Judeţului Gorj, domnul Vasile-Liviu ANDREI, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte de interes pentru administraţia publică locală.

„Instruirea continuă a funcţionarilor publici constituie o prioritate pentru Agenţie, având în vedere că respectarea şi aplicarea corectă a legislaţiei reprezintă garanţia funcţionării optime a sistemului administraţiei româneşti”, a afirmat preşedintele ANFP, care a ţinut să precizeze faptul că astfel de evenimente vor fi organizate pe tot parcursul anului 2010, în diferite zone ale ţării.

Bucuresti, 23.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *