free download 78 travel guides written by experts

Dor de record

Pe data de 27 august 2014, ora locala 12:10, DOR GETA POPESCU din echipa Federatiei Romane de Alpinism si Escalada a reusit ascensiunea varfului Damavand din Iran, 5671 m, cel mai inalt vulcan al Asiei.

Dor Geta Popescu, in varsta de 11 ani si 2 luni, a devenit cea mai tanara alpinista care realizeaza ascensiunea acestui varf, in cadrul Altitude Expedition Team, divizia de munti inalti a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Aceasta performanta revine sportivei din Romania, dupa cea realizata la 23 iulie 2008 de catre sora sa, Crina Coco Popescu. Dor Geta Popescu incepe in acest mod Circuitul Seven Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent, vizand performante de varsta in alpinismul de altitudine.

Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine, este Campioana nationala la escalada, membra a Lotului National de Escalada – copii, din anul 2011, este laureata cu cele mai multe ascensiuni in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor.

Echipa Federatiei Romane de Alpinism si Escalada se va intoarce in tara maine, 3 septembrie 2014 ora 20:50 pe Aeroportul International Henri Coanda.

Bucuresti, 02.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *