free download 78 travel guides written by experts

Doneaza sange la ONGFest si salveaza o viata

Asociatia REACT va asteapta in acest week-end la ONGFest sa-i fiti alaturi intr-o noua campanie de donare de sange, in cadrul programului „O sansa pentru viata”.

Astfel, sambata, 10 septembrie si duminica, 11 septembrie, Centrul mobil de recoltare sangvina al Centrului de Transfuzii Bucuresti se va afla, in intervalul 9.00-12.00, langa Parcul Al. I. Cuza (Parcul IOR), pe str. Baba Novac, unde ii asteapta pe cei care vor si pot sa ofere o sansa pentru viata, donand 450 de ml de sange. 

Toti cei care isi doresc sa faca acest gest altruist si sa salveze o viata, trebuie sa stie ca trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
* varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani
* greutate 50-100kg femeile si 60-110kg barbatii
* tensiune arteriala sistolica între 11 si 18mmH
* sa nu fi suferit in ultimele luni interventii chirurgicale
* femeile sa nu fie: insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala
* sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea donarii
* sa nu aveti/sa nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii

In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe www.pentruviata.org.

„O sansa pentru viata” este cel mai amplu program national de donare de sange, derulat de Asociatia REACT si sustinut de Vodafone Romania. Campania a urmarit cresterea numarului de donatori la nivel national prin informarea publicului despre nevoia de sange din spitale si organizarea de puncte mobile de recoltare sangvina la nivelul intregii tari.

„O sansa pentru viata” a reusit sa atraga pana in prezent peste 90.000 de persoane, care au donat mai mult de 40.000 de litri de sange, cu ajutorul carora au fost salvate 120.000 de vieti.

Bucuresti, 09.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *