free download 78 travel guides written by experts

Donatii “spaniole” la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene Vrancea

·    Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea a primit recent o nouă donaţie de carte în limba spaniolă şi de materiale AV.

Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale, realitate concretizata  pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, ‘Galele Teatrale Focsanene’, Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.

Cele 107 titluri de carte şi 4 casete video au fost recent donate de colaboratorii spanioli de la Biblioteca Centrală “Convent de Sant Roc”, Gandia, Spania, cu care Biblioteca Judeţeană Vrancea a stabilit contacte profesionale încă din 2007.

Cărţile sunt din toate domeniile de interes: o antologie bilingvă de poezie a diasporei române din Spania, literatură spaniolă, dar şi literatură engleză şi franceză tradusă în spaniolă, lingvistică, artă, psihologie, istorie, religie, ştiinţe naturale, economie, drept, tehnică.

Pentru copii, colaboratorii spanioli au donat patru casete video cu desene animate preferate ca Ali Baba, Cei şase magnifici sau Prinţul Egiptului.

Pe lângă această donaţie, la Centrul de limbi străine a ajuns şi “Ghidul de termeni pentru Europa: ghid de termeni pentru o societate multiculturală”, ghid trilingv româno-castilian-valencian realizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea în colaborare cu Biblioteca Centrală “Convent de Sant Roc” şi lansat la Târgul de carte Focşani din 2007.

Cărţile au fost prelucrate în regim de urgenţă şi sunt deja pe rafturile Centrului de Limbi Străine aşteptând cititorii interesaţi.

“Biblioteca din Spania nu este la prima donaţie către biblioteca noastră. Cărţile sunt noi, foarte bune din punct de vedere al informaţiei şi foarte variate ca domenii. Ne-am străduit să ajungă cât mai repede la cititorii noştri deorece mulţi îţi manifestă interesul pentru limba spaniolă.”

Bucuresti, 29.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *