free download 78 travel guides written by experts

Donatie carti PC Iasi

La initiativa senatorului dr. Radu Terinte, Departamentul de Tineret al PC doneaza carti pentru biblioteca arestatilor preventiv din Iasi

La initiativa senatorului conservator, dr. Radu Terinte, Departamentul de Tineret al Filialei Judetene Iasi a Partidului Conservator a facut o donatie de carte pentru biblioteca arestului preventiv al IPJ Iasi.

“Odata cu intrarea Romaniei ca membru cu drepturi depline in Uniunea Europeana, si conditiile oferite detinutilor din penitenciare, ca si celor arestati preventiv trebuie sa fie similare cu cele din Europa. Noi am mai avut initiative similare si am donat carti pentru bibliotecile scolare din mediul rural, cel mai recent exemplu  fiind comuna Sinesti, iar acum a venit randul celor aflati dupa gratii. Credem ca fiecare are dreptul la o a doua sansa, iar drumul catre libertatea spiritului trece in mod obligatoriu prin paginile unei carti.” – a declarat senatorul dr. Radu Terinte.
La nivelul Consiliului Europei exista de altfel, o recomandare legata de modernizarea sistemului de detentie pentru tarile membre sau in curs de aderare, ca in fiecare penitenciar si arest preventiv sa fie amenajate biblioteci cu carti pentru detinuti. Biblioteca arestului preventiv din Copou a ajuns in acest moment prin aceasta donatie la circa 700 de volume.

“Printre volumele oferite de noi se regasesc carti din diferite domenii, cum ar fi istorie, politica, razboi, geografie, fictiune, aventuri, calculatoare, engleza, tehnica si chiar poezie. Am ales si cateva nume sonore de autori din literatura romana, ca de exemplu un Ion Creanga, Alexandru Vlahuta, Cezar Petrescu, Marin Preda, dar si din literatura universala, si aici amintesc de Mark Twain, Gustave Flaubert, Henry James, Lev Tolstoi, Thomas Mann, H.G. Wells, William Shakespeare, Jack London, Victor Hugo, Charles Dickens si GB Shaw. Pentru detinutii cei mai tineri, personal recomand “Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn”, dar si “Morometii”. Poate astfel isi vor reconsidera perioada tulbure a adolescentei, care i-a adus dupa gratii.” – a declarat Daniel Matasaru, liderul Departamentului de Tineret al PC Iasi.

Donatia de carte a cuprins atat volume noi, volume donate de membri ai Partidului Conservator, dar si o colectie de reviste tehnice (Chip, Telecomunicatii).
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *