free download 78 travel guides written by experts

Don Papillon, cel mai inspirat cadou unisex

Don Papillon lovește din nou și lansează o colecție plină de efervescență pentru ca Sărbătorile de iarnă să te găsească elegantă, cool & chic.

Și pentru ca alegerea unui cadou unisex să fie mai simplă ca oricând. Indiferent că o faci pe Moș Crăciun pentru șefa ta, prietenul cel mai bun, partenera de business sau partenerul de viață, un papillon cu poveste poate fi ideea salvatoare. Și nu doar pentru a bifa actul de a face un dar, ci pentru a surprinde pe deplin și, chiar, a deschide apetitul pentru accente vestimentare pline de stil.

Nu ezita să le povestelti celor pe care îi cadorisești că, din respect pentru natură, Don Papillon valorifică la maxim, până la ultimul centimetru pătrat, lemnul de esență nobilă – provenit din păduri controlate din Africa, America, Europa și Asia** – folosit în industria mobilei și a designului interior. Inspirat de povestea Roșiei Montane, spune „nu” aurului și argintului și oferă accesorii insolite din wenge, palisandru, teak sau stejar Farenheit, care au marele atu de a fi versatile, potrivite în aproape orice context. Pentru a prețui lemnul în cunoștință de cauză, hai să-i descoperim valențele și virtuțile și, odata cu asta, o parte din noii Doni care-i dau viață.

Lemnul de palisandru este, în sine, o operă de artă a naturii, ce provine din zone tropicale: dens, cu o duritate deosebită și intensițăti cromatice de la maro închis la purpuriu, unic prin proprietățile sale, care îl plasează în topul celor mai apreciate esențe. Don Rafael, Don Ruiz și Don Marinero stau mărturie în acest sens, desăvârșiți cu noduri sophisticate, din materiale fine, pe tonuri de roșu, cu o proaspătă dinamică a imprimeului.

Originar din India, Birmania și Thailanda, cu o istorie de peste 2000 de ani și un aspect estetic impecabil, lemnul de teak (sau tec) se bucură de o viață foaaaarte lungă. Asta înseamnă ca Doni precum Cornelius, Christian sau Franco, pot fi lăsați moștenire multor generații de-acum încolo, devenind, astfel, exponenți de bază ai curentului vintage. Coloristica în tonuri de maro și cognac, atinge pe alocuri nuanțe mai închise pe fibra lemnului și este inspirat echilibrată, pe nod, cu nuanțe de cafeniu, gri, albastru sau violet, sub formă de pattern-uri dungate.

Lemnul de wenge este cea mai cunoscută esență exotică, de o eleganță extremă, pusă în valoare în design-ul interior încă de la începutul secolului trecut, de la Art Nouveau la Art-Deco și până la minimalism sau high-tech. Acesta își are originea în zonele tropicale, culoarea sa variind de la ciocolatiu la negru. De la design interior la fashion design n-a fost decât un pas și acesta poartă numele Don Padre. Nodul, în nuanțe de vișiniu, completează grațios fibra lemnoasă.

Lemnul-vedetă al acestei colecții este stejarul Fahrenheit, tratat în maniera meșterilor renascentiști. Prin expunerea la diferite temperaturi și intensități ale flăcării, acesta capătă aspectul afumat și o culoare închisă pe întreaga grosime. Finisarea cu ulei, scoate în evidență fibra autentică a lemnului de stejar, însuflețit de Don Romero și Don Martinez. Nodul din stofă fină, pe nuanțe de bej și crem, face ca accentul sa cadă, iremediabil, pe lemn.

“Noile modele Don Papillon au un iz ceva mai exotic, ce îmbină eleganța cu modernismul și vechiul cu noul, într-un stil aparte. Odată cu noua colecție se lansează și provocarea fashionistă “Ce-ar fi dacă…? Ce-ar fi dacă toți oamenii, nu doar îndrăgostiții de modă, ar fi mai îndrăzneți și ar experimenta mai mult? Ce-ar fi dacă ar accepta să poarte un accesoriu cum este papillonul, confecționat dintr-un material natural, insolit, eco friendly, care poate fi mai inspirat decât un papion clasic, în anumite ocazii?”, s-au întrebat zâmbind artizanii Don Papillon, Gigi Vasilache și Alexandru Bucur.

Prin îmbinarea reuşită dintre meşteşug şi ingeniozitate, fiecare papion înmagazinează 10 ore de lucru manual, iar din echipa care le confecționează fac parte persoane cu dizabilități, foarte devotate muncii lor, recunoscătoare că li s-a oferit șansa la o viață normală.

Perfect asortabile si purtabile de catre doamne sau domni, într-un context sobru, casual sau chiar funny, accesoriile Don Papillon au un ambasador pe măsura versatilității lor: marele actor Marius Manole. Cine le-ar fi putut reprezenta mai bine decât un artist care joacă, în paralel, într-o stagiune, peste 20 de roluri și care, la cei 36 de ani ai săi și 13 ani de carieră, a întruchipat nu mai puțin de 55 de personaje.

Dacă te întrebi de unde poți cumpăra un Don Papillon, ei bine, pentru amatorii de comert online există platforma www.donpapillon.com, iar offline, ai de ales între Galeriile Gataleca sau nou inființata Ro Land, din The Grand Avenue, la parterul hotelului Marriott.

Bucuresti, 17.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *