free download 78 travel guides written by experts

Doina Rusti si Fantoma din moara la Radio Romania Cultural

Ema Stere porneste, in perioada 31 ianuarie – 4 februarie, la vanatoare de stafii. Alaturi de invitata sa, scriitoarea Doina Rusti – autoarea volumului „Fantoma din moara” – in emisiunea „Vorba de cultura” de la Radio Romania Cultural.

Absolventa de filologie si doctoranda in simbologie, Doina Rusti este cunoscuta mai ales pentru cele patru romane ale sale: „Omuletul rosu” (2004) – roman distins cu Premiul revistei Convorbiri literare, „Zogru” (2006) – Premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, „Fantoma din moara” (2008) – Premiul Uniunii Scriitorilor pentru 2008, si „Lizoanca la 11 ani” (2009). Bestseller-ul „Lizoanca la 11 ani” urmeaza sa fie ecranizat de regizorul Radu Jude. In 2010 a publicat puzzle-ul narativ „Camasa in carouri si alte 10 intamplari din Bucuresti” – un „volum simfonic, caracterizat prin reluarea temei in formule narative si unghiuri de reflectare diferite” (Horia Garbea, Luceafarul de minineata).

Scriitoarea a sustinut lecturi publice la Budapesta, Viena, Plovdiv, Torino, Frankfurt, Leipzig si Moscova. Unele dintre scrierile Doinei Rusti au fost traduse sau se afla in curs de traducere in limbile bulgara, franceza, engleza, spaniola, maghiara si italiana.

Pe langa romane si scenarii, Doina Rusti a semnat noua volume non-fictionale, precum „Bestiarul cantemirian” (2007), „Dictionar de simboluri din opera lui Mircea Eliade” (2005) sau „Dictionar de teme si simboluri” (2009), dar si manuale pentru liceu, carti didactice si cursuri.

Ascultati-o pe Doina Rusti in emisiunea „Vorba de cultura” la Radio Romania Cultural, de luni, 31 ianuarie, pana vineri, 4 februarie, intre orele 12.00 si 13.00. Realizator Ema Stere.

Bucuresti, 31.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *