Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Doi studenti de la Royal College of Music in recital in Stagiunea de marti seara

Violonistul Francesco Ionaşcu revine pentru a patra oară în programele Stagiunii de marţi seara cu un nou partener de recital, pianistul Alexandru Lazar şi cu un program special şi ambiţios care cuprinde lucrări semnate de Stravinsiki, Beethoven şi Şostakovici.

Marți, 03 Noiembrie 2015, ora 19:00, Sala mică
Francesco Ionașcu – vioară
Alexandru Lazăr – pian

Program:
• Igor Stravinski – Suita italiană pentru vioară şi pian
• Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 5 pentru pian şi vioară, în fa major, op. 24, "Primăvara"
• Dmitri Şostakovici – Sonata pentru vioară şi pian în sol major, op. 134

Coproducători: Radio România Muzical, Radio România

Cultural Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Francesco Ionașcu s-a născut în 1991 la Veneţia,într-o familie de muzicieni. A început studiul muzicii la vârsta de 4 ani, iar cel al viorii la vârsta de 6 ani la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță"din Cluj-Napoca, continuând apoi la Academia de Muzică „G.Dima" din acelaşi oraş. În prezent este student la Royal College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin. Este posesor al „RCM Foundation Scholarship". Pâna la 23 de ani, a susținut peste 90 de concerte în ţară şi în străinătate. Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale. Cel mai recent succes este Premiul I la BPSE Chamber Music Competition, Londra, iunie 2012.Din 2008 este bursier SoNoRo, concertând alături de mari artiști: Daishin Kashimoto (concert maestru la Berliner Philharmoniker), Alexander Sitkovetski, Natalia Lomeiko, Diana Ketler, David Cohen, Bjorn Lewis (Londra), Petras Geniusas (Vilnius), Răzvan Popovici (Munchen), Bernhard Naoki Hedenborg (Viena) , Reto Bieri (Berna).A participat la cursuri de măestrie cu prestigioși violoniști precum: Pinchas Zukerman, Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz.

Alexandru Lazar a inceput studiul pianului la varsta de 7 ani la Liceul de Muzica "S. Toduta" din Deva la clasa doamnei profesoare Doina Ona. Pe parcursul anilor, Alexandru a participat la numeroase concursuri nationale si internationale printre care amintim: Premiul I la Concursul International Maryse Cheillan din Hyere, Franta; Premiul I la Concursul International de pian Giovanni Talenti, Italia; Marele Premiu la Concursul Euroregional Orpheu din Targu Jiu; Premiul "J.S Bach" in cadrul concursului international Dinu Lipatti din Bucuresti. De asemenea, a participat in masterclassuri cu pianisti precum Daniel Goiti, Eduard Kunz si Norma Fisher. In prezent Alexandru este student la Royal College of Music din Londra la clasa doamnei profesoare Norma Fisher.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 02.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *