free download 78 travel guides written by experts

Doi specialisti internationali de renume vorbesc la Webstock 2008

Cel mai important eveniment de blogging & web 2.0 din Romania – Webstock 2008- va beneficia de prezenta a doi specialisti internationali de top. Maxim Schram (RedesignMe) si Andrew Shorten (Adobe) vor discuta, pe 3 octombrie la Howard Johnson Hotel, despre teme actuale din domeniul online – tendinte in blogging, comunitati, bune practici, comunicare si publicitate, dar si despre start-up-uri online sau idei web 2.0 lansate deja. Maxim si Andrew vor discuta, alaturi de Stephanie Jackson (Senior Director, Online Services, Vodafone Romania) si Sergiu Biris (Trililu), despre oportunitatile deschise pentru proiectele Web 2.0 locale in contextul pietei online actuale. Prezentarile vor avea loc in cadrul celei de-a doua sesiuni a evenimentului.
Andrew Shorten va prezenta cele mai bune aplicatii create pe baza tehnologiei Adobe Air. Aceasta ofera dezvoltatorilor sansa de a folosi tehnologii deja implementate pentru a crea aplicatii online utilizabile in mod obisnuit si pot functiona pe orice sistem de operare.

Maxim Schram va discuta despre efectele pe care dezvoltarea accelerata a domeniului web 2.0 si implicit, a retelelor sociale, le-a avut asupra comunicarii dintre companii si clientii lor. Cea mai recenta aplicatie de acest gen permite utilizatorilor finali sa contribuie la crearea produselor. Prezentarea lui Maxim se va axa pe aceste tehnologii care deschide oportunitati noi de comunicare cu consumatorii, la scara mondiala. 

Andrew Shorten este Platform Evangelist in cadrul companiei Adobe, specializat pe imbunatatirea aplicatiilor pe computer in materie de calitate, bogatie si valoarea a acestora. De atunci, a lucrat pentru companii precum Macromedia, Microsoft si Adobe, unde, alaturi de designeri, dezvoltatori, agentii web si organizatii, si-a propus sa transforme orice aplicatie a utilizatorilor in adevarate experiente web. 

Maxim Schram este specializat in informatica si psihologie cognitiva. In 2007 Maxim a pus bazele RedesignMe.com initial cu scopul de a folosi proiectele cu probleme in domeniul utilitatii in cadrul cursurilor sale. In 2008, RedesignMe s-a dezvoltat ca business in momentul in care companiile au dorit sa utilizeze website-ul companiei pentru a dezvolta aplicatii cu clientii lor. Vodafone Group R&D s-a numarat printre primii clientii ai proaspetei companii  RedesignMe
Alaturi de invitatii speciali vor mai participa si specialisti din peisajul mobile si online local  precum: Stephanie Jackson (Vodafone Romania), Marilen Corciovei (Len.ro), Cabral Ibacka (Cabral.ro), Cristian Manafu (Evensys), Vlad Petreanu (Petreanu.ro), Catalin Tenita (Tree Works) si Bobby Voicu (Yahoo), Radu Ionescu (Kinecto), Dan Dumitrescu (DumitrescuDan.ro), Ionut Oprea (Blog Agency), Razvan Serbu (Bani pe Post), Emi Gal (Brainient), Stefan Szakal (X3 Studios), Vlad Stan (Seed Money), Daniel Enache (1000 Tiny Tigers), Marius Deak (Green Pixel), Sorin Tudor (Project 365), Alex Cristache (Blogsessive), Dorin Boerescu (Hyperactive).

Acestia vor dezbate starea de fapt a blogosferei romanesti in prezent si vor trata subiecte precum integrarea blogurilor in campaniile de comunicare sau implicarea blogurilor in activitati de responsabilizare sociala.

“Dorim sa oferim participantilor ocazia de a contribui la realizarea agendei. Workshop-urile vor fi sustinute de diverse grupuri de bloggeri si/ sau dezvoltatori din zona web 2.0 pe teme de interes actuale. Invitatii internationali sunt meniti sa aduca un suflu proaspat evenimentului, prin informatii pertinente si de actualitate legate de ce se intampla pe plan european. Important de subliniat este ca Webstock promoveaza ideile locale”, a dezvaluit Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys, din culisele celui mai inovativ eveniment dedicat Internetului.
Evenimentul Webstock este organizat de Evensys in parteneriat cu Vodafone si sponsorizat de LG si Adobe si va avea loc la Howard Johnson Grand Plaza Hotel din Bucuresti pe data de 3 octombrie.

La finalul prezentarilor din cadrul Webstock se va desfasura Web 2.0 Awards, prima competitie dedicata celor mai importante proiecte din mediul online romanesc. Prima etapa de jurizare s-a incheiat, 94 de proiecte calificandu-se pentru ultima faza de evaluare, care se va incheia pe 1 octombrie. Proiectele finaliste vor fi premiate in cadrul galei Webstock Awards, din seara zilei de 3 octombrie.

Mai multe detalii despre evenimentele WebStock & WebAwards 2008 sunt disponibile accesand www.webstock.ro

Bucuresti, 30.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *