free download 78 travel guides written by experts

Documentele privind procesul de selectie a personalului din TVR vor fi analizate de noul Consiliu

de Administratie

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, în noua sa componenţă, va primi, spre analiză, în prima şedinţă, documentele aferente procesului de selecţie a personalului din TVR. Am semnat actul de revocare a Ordinului nr. 661/2012 de punere în aplicare a procesului de selecţie din cadrul restructurării de personal, parte a Programului de redresare economică a SRTv, aprobat de CA.

OPDG nr. 661 a fost emis în deplină concordanţă atât cu prevederile HCA nr. 110, cât şi cu legislaţia aplicabilă, pe 2 octombrie, în contextul situaţiei financiare critice a televiziunii publice şi al iminentei publicări în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale a României (CCR) privind neconstituţionalilatea desemnării CA, care echivala cu apariţia unei situaţii de incertitudine la nivelul întregii conduceri a TVR.

Reforma trebuia continuată, presiunea partenerilor externi şi a creditorilor accentuându-se în intervalul cuprins între data pronunţării deciziei CCR şi cea a publicării ei în Monitorul Oficial. Mai mult, procedurile parlamentare ar fi putut întârzia instalarea noului Consiliu de Administraţie până la 45 de zile, adâncind vidul deliberativ şi managerial din SRTv şi crescând riscul ca televiziunea publică să intre în blocaj financiar.

După validarea noului CA şi a preşedintelui acestuia de către Parlament, situaţia care a stat la baza emiterii Ordinului 661 nu mai există, motiv pentru care am decis revocarea acestuia. Astfel, Consiliul de Administraţie al TVR va primi, spre analiză, în prima sa şedinţă, extraordinară, documentele aferente procesului de restructurare, modificate corespunzător.

Reforma în TVR este un proces contra cronometru. Orice amânare sau întârziere a reformei pune în pericol atât activitatea TVR, cât şi accesul publicului la informare, prevăzut de Constituţie. Pe cale de consecinţă, sub presiunea impusă şi de termenele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie este obligat să finalizeze, până în decembrie, redresarea economică şi organizaţională a televiziunii publice.

Bucuresti, 19.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *