bucharest tech week 2021

Documentele AGERPRES proiectate la Washington

Documentarele AGERPRES au fost proiectate la Washington, la data de 12 mai, cu ocazia recepției de lansare a Festivalului de Film Românesc, organizată de către Ambasada României în SUA. Astfel, „Tărâmul dintre ape” și „Descoperă România cu Peter Hurley” au fost difuzate și dincolo de ocean pentru publicul iubitor de frumosul din țară.

La eveniment au fost prezenți și invitați din România, precum: regizorul Corneliu Porumboiu, actrița Andreea Vasile, ministrul culturii Ionuț Vulpescu, dar și invitați americani din domeniul cinematografiei și al artelor, în general.

documentarele-agerpres
De asemenea, documentarele au rulat și cu ocazia evenimentului EU Open House (Ziua Porților Deschise), care a avut loc sâmbătă, 13 mai, la Ambasada României din Washington. EU Open House la Ambasada României este principala acţiune de diplomaţie publică organizată anual de ambasadele în SUA ale statelor membre ale Uniunii Europene la care participă mii de vizitatori.

Documentarul AGERPRES Video, „Descoperă România cu Peter Hurley” spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România și de tradițiile și ospitalitatea românilor.

„Tărâmul dintre ape”, o producție AGERPRES Video, vorbește despre Delta Dunării, prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

Pe lângă prezentarea filmelor documentare despre România ale AGERPRES, în contextul special al sărbătoririi a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Ambasada României la Washington va organiza un program special care va include prezentarea de dansuri populare românești, selecţii din piese de teatru româneşti, organizarea unor concursuri pentru copii, vernisarea unei expoziţii de fotografie cu imagini din Romania, realizate de un fotograf local de origine română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *